Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kupili smo živalski vrt
Resnična zgodba o moči neke družine pri spopadu s težavami
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena9/10

Kupili smo živalski vrt

We Bought A Zoo

, 2011., ZDA, 124 min.
Kupili smo živalski vrtKupili smo živalski vrtKupili smo živalski vrtKupili smo živalski vrtKupili smo živalski vrt
8.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Matt Damon nastopa v vlogi očeta samohranilca, ki v želji po oživitvi starega živalskega vrsta domovanje svoje družinice preseli vanj

Benjamin Mee (Damon) živi v Los Angelesu, kjer se ukvarja s pisanjem kolumen in pustolovskih člankov. Je oče samohranilec in se sooča z vzgojo dveh otrok. Za svojo družino si želi novega zagona, zato pusti službo in kupi kmečko poslopje na podeželju, ki združuje tudi živalski vrt. Na njem dela čuvajka Kelly Foster (Scarlett Johansson), ki z zavzeto ekipo oskrbuje živali.

Mee v tem poslu nima nobenih izkušenj - niti časa, niti preveč denarja - vendar se s pomočjo lokalnega prebivalstva odloči, da bo vrt spet odprl za javnost. Pustolovščine, o katerih je prej pisal, so zdaj sestavni del njegovega življenja. In to je resnična zgodba!

Leta 2006 je namreč novinar angleškega časopisa Guardina, Benjamin Mee, zamenjal svoje življenjsko okolje na jugu Francije z živalskim vrtom Dartmoor na angleškem podeželju. Z ženo, bratom in hčerama so se kar leto in pol, po naključju, kot pravi, odločali za nakup živalskega vrsta. Želeli so priti do hiše, kjer bi lahko živela Meejeva mama po smrti njegovega očeta.

Kmalo po preselitvi pa je Katherine, ki je v preteklosti prebolela raka, umrla po zahrbtni bolezni.

Benjamin Mee je tri mesece kasneje odprl živalski vrt - delo z živalmi in lokalno skupnostjo je vsem družinskim članom pomagalo preboleti bolečo izgubo.

Svoje spomine je popisal v leta 2008 objavljani knjigi z izvirnim naslovom We Bought a Zoo: The Amazing True Story of a Broken-Down Zoo, and the 200 Animals That Changed a Family Forever.

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala