Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Milijoni
Simpatična zgodba o domislenem dečku, kateremu vreča denarja spremeni življenje
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Milijoni

MILLIONS

, 2004., Velika Britanija, 95 min.
MilijoniMilijoniMilijoniMilijoniMilijoniMilijoniMilijoniMilijoniMilijoni
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film Milijoni je režiral znan britanski režiser Danny Boyle (Manchester, 1956.) po scenariju Franka Cottrela Boycea (Pandaemonium, Hilary and Jackie). Boyle tudi v tem filmu izkazuje izjemno občutljivost za tiste, ki so na nek način izobčeni in drugačni od ostalih.

Damian (A. Etel) in njegov starejši brat Anthony (L. McGibbon) živita z očetom, mama pa jima je umrla pred nekaj meseci. Medtem ko Anthony malce izkorišča to dejstvo, da bi dobil zastonj sladkarije, Damien tiho trpi in vse več komunicira z namišljenimi svetniki, ki so ga v življenju očarali - sv. Petrom, sv. Josipom,... Včash težko loči med domišljijo in realnostjo. Damien se pogosto igra sam in se zadržuje v hišici, ki jo je napravil iz kartonskih škatel. Vse se spremeni, ko na kartonasto hišico pade vreča denarja, Damien pa je prepričan, da mu jo je poslal sam Bog...

Danny Boyle je začel režirati za televizijo konec osemdesetih let, uspelo pa mu je že s prvimi igranimi filmi (npr. Trainspotting, 1996.). Največji uspeh je dosegel s filmom Revni milijonar (2008), ki je bil nagrajen kar z 8 oskarji in je osvojil 108 nagrad. Čeprav je poznan kor režiser raznovrstnih žanrov - drame, komedije, grozljivke, trilerja, znanstvene fantastike, so vsi njegovi filmu v bistvu afirmacija življenja, vsi ponujajo izhod iz brezizhodne situacije. Po ogledu njegovih filmov gledalci odidejo iz dvorane s še eno potrditvijo vrednosti življenja.


 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala