Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Medved
Medvedja sirota se v begu pred nevarnimi lovci pridruži odraslemu medvedu
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Medved

L'OURS / THE BEAR

, 1988., Francija, ZDA, 96 min.
Medved Medved Medved Medved Medved Medved Medved
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film Medved je zgodba o medvedku-siroti, ki se pridruži odraslemu medvedu, da bi se skupaj skušala izogniti nevarnim lovcem. Slavni pustolovski film, ki je bil nominiran za oskarja za montažo, je posnet po romanu J. O. Curwooda (1878-1927), pisca več kot tridesetih romanov in zgodb, ki je bil v dvajsetih letih prejšnjega stoletja eden najbolj prodornih avtorjev na svetu. Junaki njegovih romanov so pogosto živali, ki jih je ljubil. Po večini njegovih del so bili posneti filmi. Poleg nominacije za oskarje je film osvojil nagrado César in nagrado Frencoske filmske akademije za režijo.

Medtem ko se mati medvedka in njen mladič sladkata z medom, se na mamo podre skalnata stena in pogine. Mladič ostane sam v gozdu in naprej išče hrano, ponoči pa ima more zaradi tega, kar se je zgodil njegovi ljubljeni mami. V gozdu se nahajajo tudi nevarni lovci na medvede, ki so na sledi velikemu medvedu, katerega odtise najdejo v vlažni zemlji. Ko ga končno najdejo, ga ne uspejo ubiti, temveč ga zgolj ranijo. Medvedji mladič pride k ranjeni živalu in se mu skuša pridružiti...

Z zelo malo dialoga in z medvedoma v glavni vlogi je ta slavni film Jean-Jacquesa Annauda ena najimpresivnejših filmskih dram o življenju živali. Film je pravzaprav družinska drama, le da gre tu za družino medvedov. Čeprav v vseh scenah sodelujejo prave živali, je bil film posnet le v nekaj mesecih - od maja do okobra 1987. Snemanje je potekalo v  italijanskih in avstrijskih Dolomitih.

Film je požel velik uspeh in je poleg nominacije za oskarja za montažo prejel nagrado  Césare in nagrado Francoske filmske akademije za režijo, Genesis za najboljši film itd. 




 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala