Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Mumija
Pustolovec in knjižničarka spustita na plan tisoč let staro zlo...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Mumija

The Mummy

, 1999., ZDA, 124 min.
MumijaMumijaMumijaMumijaMumijaMumija
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Gre za remake legendarne grozljivke iz leta 1932 z Brendanom Fraserjem v glavni vlogi. Film je pravi akcijski ep, poln sijajnih vizualnih učinkov in vrhunskih igralskih talentov.

Imhotepovo mumificirano truplo je 3000 let ležalo nedotaknjeno v puščavskem mestu Hamunaptra, legendarnem mestu mrtvih, leta 1925 pa skupina pustolovcev slučajno odkrije ruševine Hamunaptre in oživi grozljivo prekletstvo zlobnega bitja. Začne se dolga in ubupana bitka za golo preživetje...

Ekspedicijo sestavljata dve skupini. Prvo vodi legionar Rick O"Connell (Brendan Frasier), drzen in prikupen junak številnih puščavskih odprav. Spremljajo ga Evelyn Carnahan (Rachel Weisz), strokovnjakinja za antični Egipt, njen nerodni brat Jonathan (John Hannah) in lakomen zaporniški čuvaj (Omid Djalili), ki je O"Connella pripravljen rešiti pred ječo v zameno za del Hamunaptrinega zaklada.

Drugo skupino sestavljajo trije Američani: Henderson (Stephen Dunham), Daniels (Corey Johnson), Burns (Tuc Watkins), egiptolog (Jonathan Hyde) in brezvesten Beni (Kevin J. O'Connor), ki se je v preteklosti že večkrat sprl z O'Connorjem.

Obema skupinama skušata račune prekrižati muzejski kurator (Erick Avari) in Ardeth Bay (Oded Fehr), vojaški vodja kulta mumije, ki sta prisegla, da bosta za vsako ceno uničila zlobnega svečenika Imhotepa, ki je vstal od mrtvih in seje zlo. Načrtujeta poboj vseh članov ekspedicije, kasneje pa jima ne preostane drugega, kot da se pridružita O'Connelu, da bi skupaj preprečili Imhotepovo končno regeneracijo.



Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala