Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Moja sestra
Zgodba o odraščanju sester, od katerih ima ena shizofrenijo
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Moja sestra

MY SISTER'S KEEPER

, 2002., ZDA, 97 min.
Moja sestraMoja sestraMoja sestraMoja sestraMoja sestra
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Izvrstna drama, v kateri je stanje shizofrenega dekleta in kasneje odrasle ženske odlično prikazano, je posneta po knjižni predlogi Margaret Moorman.

Že od malega se je Christine (K. J. Brown) počutila nekoliko drugačno, čeprav ni bilo mogoče definirati, kaj točno je z njo narobe. Kljub temu je bila toliko neobičajna, da je bilo njeno mati (L. Redgrave) sram pred sosedi. Christinina mlajša sestra Judy (H. Hirsh) je nomalen otrok. Rada ima svojo sestro, vendar jo je sram, kadar ima izpade pred drugimi otroci in se ji ti smejijo. Po končanem semestru v internatu mati obvestijo, da se je Christinino (K. Bates) stanje poslabšalo in da so ji postavili diagnozo shizofrenije. Večino časa nato preživi v bolnici, kadar se počuti nekoliko bolje, pa živi z materjo. Terapije z litijem dobro delujejo in sčasoma Christine najame lastno stanovanje. V tem času Judy (E. Perkins)v New Yorku pridobi status ugledne umetnice, saj dela kot urednica za umetniški časopis. Izogiba pa se tesnejšim stikom z moškimi, kar nekoliko spominja na lastnosti njene starejše sestre.

Film je režiral TV režiser Ron Lagomarsino, ki je bil nominiran za nagrado emmy za serije One Life To Live in Homefront. Vlogo odrasle Christine igra K. Bate, ki je bila za to vlogo nominirana  za nagrado Satelit, prav tako izvrstni pa sta tudi E. Perkins kot Judy in pokojna L. Redgrave v vlogi matere. Opaženi sta bili tudi dve mladi igralki v vlogi sester: Kimberly J. Brown je bila nominirana za nagrado Young Artist, Hellee Hirsh pa je to nagrado tudi osvojila.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala