Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Igra usode
Mladi učitelj spozna ekscentrično učiteljico, ki mu pripoveduje o usodi stare slike...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Igra usode

BRUSH WITH FATE

, 2003., ZDA, 96 min.
Igra usodeIgra usodeIgra usodeIgra usodeIgra usodeIgra usodeIgra usode
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ta odlična drama je nastala po bestsellerju Susan Vreeland Girl z naslovom In Hyacinth Blue. Govori o zgodbi umetniške mojstrovine, ki je vplivala na življenje vseh, ki so jo posedovali...

Mladi učitelj umetnosti (T. Gibson) nastopi novo delo v privatni šoli, kjer spozna ekscentrično učiteljico književnosti Cornelio Engelbrecht (G. Close). Ta ga povabi domov k sebi, kjer mu odkrije svojo skrivnosti - v lasti ima namreč sliko, ki jo je davnega leta 1670 naslikal znani nizozemski slikar Johannes Vermeer. Da bi potrdila avtentičnost dela, Cornelia, ki je svoje življenje posvetila raziskovanju usode prelepe slike, pripoveduje, kaj je odkrila - zgodbe o življenjih in usodah ljudi, ki so imeli sliko v lasti skozi stoletja, in o vplivu na njihova življenja.

Režiser prikaže nekaj zaporednih zgodb, ki jih slika povezuje in ki nas vodijo vse globlje v preteklost. Vznemirljiva zgodba o sliki, ki je nastala iz ljubezni, je bila prodana iz obupa, kupljena iz strasti in ukradena iz pohlepa. V filmu je potrebno pohvaliti tudi kostume in scenografijo ter izredno razdelan prikaz Nizozemske. Igralci so idealni, predvsem G. Close (Usodna privlačnost) kot ekscentrična profesorica, v vlogi učitelja umetnosti pa se pojavi T. Gibson, naši publiki znan kot Greg iz humoristične serije Dharma in Greg. V eni od manjših vlog se pojavi tudi oskarjevka E. Burstyn (Rekvijem za sanje).



 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala