Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Bela masajka
Zgodba o (ne)mogoči ljubezni med mlado švicarko in pripadnikom afriškega plemena Samburu
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Bela masajka

Die weisse Massai / The White Massai

, 2005., Nemčija, 131 min.
Bela masajkaBela masajkaBela masajkaBela masajkaBela masajkaBela masajkaBela masajkaBela masajkaBela masajka
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Bela masajka je psihološka drama, ki temelji na knjižni predlogi o resničnem življenju mlade ženske Corinne Hofmann, ki ja zapustila rodno Švico in celo dotedanje življenje, da bi se poročila s pripadnikom afriškega plemena Samburu. Posnet na avtentičnih lokacijah film vsebuje resnične prikaze življenja plemena Samburu ter dobro vključuje zgodbo o (ne)mogoči ljubezni afričana in švicarke.

Med letnim dopustom v Keniji se lepa mlada Švicarka Carola (N. Hoss) zaljubi v Lemaliana (J. Ido), pripadnika plemena Samburu. Kljub zavedanju, da gre za človeka, ki prihaja iz popolnoma druge kulture, zapusti svojega dotedanjega fanta in odide živeti s Lemalianom v njegovo rodno vas, kjer člani plemena živijo na tradicionalen in primitiven način, med drugim na primer pijejo mleko s kozjo krvjo, ženske pa obrezujejo. Carola proda svojo trgovino v domovini in odpre prav tako v vasi. Kmalu zanosi in se noseča poroči z Lamalianom. Čeprav se imata zakonca rada in jo njegova družina sprejme, kulturološke razlike niso zanemarljive. Ko čas mineva, pa postanejo nepremostljiv problem...

V filmu zaigra izvrstna nemška igralka Nina Hoss ter francoski igralec afriškega porekla Jacky Ido. Film je, tako kot knjiga, pritegnil veliko število gledalcev, pozitivno pa so ga ocenili tudi kritiki.


 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala