Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prodajalka
Zgodba o ljubezenskem trikotniku med prodajalko, bogatašem in zmedenim mladeničem
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Prodajalka

SHOPGIRL

, 2005., ZDA, 100 min.
ProdajalkaProdajalkaProdajalkaProdajalkaProdajalkaProdajalkaProdajalkaProdajalka
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Zgodba o Mirabelle, Rayu in Jeremyju je predstavljena skozi oči pripovedovalca, ki na začetku in na koncu razkriva notranjo motivacijo protagonistov, ki je v igranem delu diskretna in zadržana. Odnos med Mirabelle in Rayem je na eni strani klišejski - mlado dekle in bogat moški zrelih let - na drugi strani pa gre za edinstveno ljubezensko zgodbo.

Mlada Mirabelle Buttersfield (C. Danes) ni tipično dekle, kakršna je večina prodajalk v Saksu na Fifth Avenue, dragi trgovini na Beverly Hillsu. Je umetnica, slikarka, ki kot prodajalka služi za preživetje. Prepušča se sanjarjenju in je po naravi tiha. Nekega dne se v trgovnini pojavi bogat starejši moški, ki izbira ženske rokavice in jo poprosi za pomoč. Naslednji dan presenečena Mirabelle pred svojimi vrati najde luksuzno zavit paket z dragimi rokavicami in sporočilom, da bi jo gospod od prejšnjega dne želel povabiti na večerjo. Istega dne Mirabelle spozna tudi mladeniča svojih let, Jeremyja (J. Schwartzman), revnega prodajalca zvočnikov in nesojenega glasbenika. Čeprav na videz deluje zmedeno, se v njem skriva toplo srce. Mirabelle vseeno sprejme povabilo na večerjo z bogatim moškim Rayom Porterom (S. Martin) in je očarana nad njegovim obnašanjem...

Izvsten ljubezenski film je posnet po kratki zgodbi Steva Martina. Je neobičajno senzibilen in v vseh čutnih prizorih, kot tudi erotičnih scenah, več zakriva kot odkriva, kar v filmu od začetka do konca ohranja napetost zgodbe in odnosov. Čeprav gre za ljubezensko dramo, je scenarij napisan na duhovit način ter ima več komičnih dialogov in scen.



 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala