Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Predator
A. Schwarzenegger se bori proti skrivnostnemu stvoru, ki prihaja iz tujega planeta...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena8/10

Predator

PREDATOR

, 1987., ZDA, 107 min.
PredatorPredatorPredatorPredatorPredatorPredatorPredator
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film Predator znanega ameriškega režiserja akcijskih filmov Johna McTiernana (Die Hard, The Hunt for Red October, Last Action Hero) je izvrstna mešanica akcijskega filma v stilu "Ramba" in znanstveno-fantastičnega filma na robu grozljivke, kot je "Alien". Poln vznemirljivih akcijskih in neredko zastrašujočih prizorov znotraj neprehodne džungle (posnete na resnični lokaciji na jugu Mehike) je bil film velik hit in je zgolj v ZDA zaslužil 60 miljonov dolarjev. Nekaj let kasneje je bilo posneto tudi nadaljevanje.

CIA pošlje skupino komandosov na čelu s specialcem Dutchom (A. Schwarzenegger) v džunglo v Srednji Ameriki, da bi rešili ujetnike gverilskih bojevnikov. Misija se odvija po načrtih in komadosom uspe osvoboditi talce. Medtem ko iščejo peterico pogrešanih, najdejo njihova odrta in iznakažena trupla, kar zagotovo ni delo gverilcev. Kot kaže, v džungli obstaja neko bitje, nevidno človeškemu očesu, ki pobija ljudi tako, da jim odstrani črevesje. Dutch in njegovi specialci se podajo v iskanje skrivnostnega stvora, ki mu nihče ne ve izvora. Njihova pot se spremeni v nočno moro, ko eden po eden začnejo umirati...

Sprva je bila glavna vloga namenjena francoskemu igralcu Jean-Claudu Van Dammu, nato pa je to vlogo prevzel slavni Arnold Schwarzenegger (trilogija Terminator, True Lies). Poleg njega nastopajo tudi drugi znani akcijski igralci, kot sta Jesse Ventura in Carl Weathers.

 

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala