Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sam doma
Macaulay Culkin, v vlogi, ki ga je izstrelila med zvezde, brani svoj dom pred vlomilci.
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena9/10

Sam doma

HOME ALONE

, 1990., ZDA, 103 min.
Sam domaSam domaSam domaSam domaSam doma
8.8
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Kakšna neizmerna sreča je, ko vas vsi pustijo na miru, ni šolskih obveznosti, starši, tečni bratje in sestre so odšli, nihče vas ne moti - razen vlomilcev.

Z vlomilci je zelo lahko obračunati, sploh če posedujete bujno domišljijo Kevina McCallisterja, dečka, katero vlogo je briljantno odigral Macaulay Caulkin, ki je iz sebe naredil največjo otroško zvezdo današnjega časa.

Kevinova mnogoštevilna družina v veliki naglici oddrvi na letališče, kjer jih čaka let za Pariz in tridnevni božični dopust v Evropi. Nihče ni naslutil, da so za seboj pustili zaspenega otroka. Mati opazi odsotnost Kevina šele nekje nad Atlantskim oceanom. Vsi njeni napori, da se čimprej vrne v Chicago se izkažejo za jalove. Ta čas se Kevin predaja užitkom v svoji nenadejani svobodi, vse dokler hiša ne postane tarča dveh vlomilcev, Harryja (Joe Pesci) in Marva (Dan Stern), ki se nadejata lahkega dela, saj po njunih ocenah pazi hišo zgolj nemočni otrok. Njuna ocena se izkaže za napačno.
Ena od najbolj odbitih božičnih komedij vseh časov "Sam doma", se ne zadovolji zgolj z nizanjem božičnih stereotipov, ampak nam ustvari perfektno platformo smeha, ki nas prežene v razmišljanje o pomembnosti družine.

Scenarij za film je napisal John Hughes, režiral ga pa je Chris Columbus. Ne glede na dejstvo, da so vsi na projektu opravili vrhunsko delu, gre največ slave sijajnemu Macualayu Culkinu, ki verjetno nikoli ni prerasel status čudežnega dečka, vendar je s svojim repertoarjev grimas, šal in govora dokazal, da je bil res nenadkriljiv.

 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala