Moj TV - TV Program za 200+ kanala
29. ulica
Dobitni loto listek je A. Lapagli prinesel veliko denarja, a tudi veliko težav
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

29. ulica

29th STREET

, 1991., ZDA, 89 min.
29. ulica29. ulica29. ulica29. ulica29. ulica29. ulica
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Debitantsko delo ameriškega režiserja in scenarista Georgea Galla (Trapped in Paradise, Bad Boys) je šarmantna humoristična drama, posneta po deloma resničnih dogodkih, ki so se zgodili v času prve državne loterije v New Yorku leta 1976. V središču filma je prvi zmagovalec loterije Frank Pesce, ki mu zmagovalna kombinacija prinese veliko denarja, a tudi veliko težav v zasebnem življenju. Režiser Gallo je po zgodbi Jamesa Franciscusa in Franka Pesceja za film napisal tudi scenarij.

New York 1976. Frank Pesce (A. LaPaglia) kot eden izmed finalistov sodeluje na žrebanju prve državne loterije v New Yorku in zadane 6,2 milijona dolarjev! Toda Frank jezen teče na ulico in razbije okna na bližnji cerkvi. Ko ga policija privede na postajo, kjer je zaposlen tudi njegov starejši brat Vito (F. Pesce), Frank pojasni razloge za svoje obnašanje. Že od poroda, ko je komaj preživel, Franka spremlja velika sreča v življenju. Nasprotno pa ima njegov oče Frank st. (D. Aiello) iz newyorške črteti Mala Italija manj sreče v življenju, saj ga mafijec Tucci (V. manni) ga začne izsiljevati za Frankov loterijski listič...

Pesce se je kasneje posvetil igranju in v vlogi svojega pravega brata Vita nastopil tudi v tem filmu. Film je glede na resnične dogodke malo dodelan in tako je nastala zabavna mešanica družinske komedije in kriminalke z elementi specifičnega sloga življenja italijanske manjšine v New Yorku.

V glavni vlogi je A. LaPaglia, poleg njega igrata D. Aiello v vlogi Frankovega nesrečnega očeta in izvrstna L. Kazan (My Fat Greek Wedding) kot njegova mama. Režiran je kot svojevrsten hibrid filmov Franka Capre in Martina Scorseseja in je veliko več kot le rekonstrukcija resničnega dogodka. S pomočjo izvirnih karakterjev in medsebojnih odnosov, predvsem med sinom in očetom Pesce, na zelo prepričljiv način prikaže newyorško italijansko manjšino.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala