Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Gospodar Prstanov: Stolpa
Drugi del fantastične trilogije "Gospodar prstanov"
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena7/10

Gospodar Prstanov: Stolpa

THE LORD OF THE RINGS: THE TWO TOWERS

, 2002., ZDA, 179 min.
Gospodar Prstanov: StolpaGospodar Prstanov: StolpaGospodar Prstanov: StolpaGospodar Prstanov: StolpaGospodar Prstanov: StolpaGospodar Prstanov: Stolpa
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Drugi fim iz trilogije predstavlja še več Srednjega sveta, kot smo ga videli v prvem delu, ko je bratovščina potovala skupaj. V drugem delu se podajo po treh različnih poteh, svet, ki ga spremljamo z njimi, postane večji, zgodba pa še bolj gledljiva in dramatična.

Aragorn, Legolas in Gimli, ki sledijo orkom, ki so zajeli Pipina in Meda, pridejo v Rohan, kraljestvo, ki mu vlada nekoč plemeniti in pogumni kralj Theoden. Le-ta je v svojih poznih letih podlegel vplivu Sarumanovega vohuna, zahrbtnega in podlega Kačjeusta. Kraljeva nečakinja Eowyn v Aragornu prepozna pravega vojskovodjo, pa tudi moža, ki jo neizmerno privlači. Čustva so dvostranska, a Aragorn jim zaradi dolgoletne ljubezni do vilinke Arwen ne podleže.

Gandalf se po boju z Balrogom in padcu v brezno kot feniks prerojen vrne v Srednji svet, vendar zdaj kot Gandalf Beli. Aragorna opomni, da je njegova usoda in naloga združiti rohansko ljudstvo z zadnjo utrdbo človeškega rodu - Gondorjem.

Medtem Medo in Pipin pobegneta Uruk-hajem v Fangornski gozd, kjer med starodavnimi drevesi spoznata nepričakovanega zaveznika - Bradodreva, ki Sarumanu ne more oprostiti, da je zdesetkal njegov gozd.

Na svojih vzporednih poteh se junaki srečujejo z vojskami in prevarami, spoznavajo pa tudi starodavna čudesa in neukrotljivo moč rodov, ki jih srečujejo. Skupaj se morajo zoperstaviti strašni moči dveh stolpov - Orthanca v Ajzengartu, kjer je izprijeni vešč Saruman ustvaril desettisočglavo vojsko, in Sauronove trdnjave globoko v Mordorju.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala