Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Podeljene nagrade britanske akademije BAFTA
»12 let suženj« je bil proglašen za najboljši film, Chiwetel Ejiofor pa za najboljšega igralca.
18. februar 2014

Podeljene nagrade britanske akademije BAFTA

16. februarja je potekala 67. podelitev nagrad BAFTA, ki jih podeljuje britanska filmska in televizijska akademija. Dve najbolj pomembni nagradi, tisti za najboljši film in najboljšega igralca, je prejela zgodovinska drama 12 let suženj režiserja Steva McQueena z igralcem Chiwetelom Ejioforjem na čelu.

Za najboljšo igralko je bila proglašena Cate Blanchett za svojo vlogo v filmu Blue Jasmine Woodyja Allena. Največji zmagovalec je vsekakor Alfonso Cuarón s filmom Gravitacija (Gravity), ki je osvojil 6 nagrad, vključno s tistimi za najboljši britanski film, originalno glasbo, fotografijo, zvok in posebne vizualne učinke, Cuarón pa je odnesel še nagrado za najboljšega režiserja.

Jennifer Lawrence je osvojila nagrado za stransko vlogo v filmu American Hustle, ki je osvojil še dve nagradi – za najbolj originalni scenarij in masko. Nagrada za stransko moško vlogo je šla v roke Barkhada Abdija za vlogo v filmu Captain Phillips.

Za najboljši animirani film je bil proglašen Frozen, medtem ko je nagrado za najboljšo priredbo scenarija odnesla Philomena z Judi Dench.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala