Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Moja obilna grška poroka
Mlada Grkinja se namerava poročiti z negrkom, kar pa njeni družini ni niti malo všeč
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Moja obilna grška poroka

My Big Fat Greek Wedding

, 2002., ZDA/Kanada, 95 min.
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Toula v družini Portokalos vsem povzroča skrbi. Pri tridesetih letih je še vedno samska, diši po česnovem kruhu in dela v Plešočem Zorbi, grški restavraciji, ki je v lasti njenih staršev, Gusa ter Marie.

Toula (Nia Vardalos) v družini Portokalos vsem povzroča skrbi. Pri tridesetih letih je še vedno samska, diši po česnovem kruhu in dela v Plešočem Zorbi, grški restavraciji, ki je v lasti njenih staršev, Gusa (Michael Constantine) ter Marie (Lainie Kazan). Njeni dnevi so enolični in dolgočasni, tako kot njeni lasje, obleka in njeno vedenje. Toula mirno posluša nerganje svoje družine in vedno znova zavrača očeta, ko jo hoče poslati v Grčijo, kjer bi si našla moža. Zdi se, kot da se noče poročiti.

Že sama misel na to prisili njene sorodnike, da začnejo moliti. Toda Toula si želi več. Želi si narediti nekaj zase, a nima poguma. Ravno ko začne obupavati, se v družinski restavraciji zagleda v visokega, čednega neznanca ter otrpne kot eden od grških kipov, ki krasijo pročelje družinske hiše. Čedni neznanec jo komaj opazi. Toula je tokrat pripravljena na spremembo! Žal pa ne tudi njena družina. Skuje načrt in se navkljub očetovemu staromodnemu nasprotovanju ("Le zakaj potrebuje šolo? Saj je dovolj pametna za dekle!) prijavi na računalniški tečaj. Nekaj računalniških predavanj, kontaktne leče in nova drža je vse, kar Toula na začetku potrebuje. Zaposli se pri teti v potovalni agenciji. Tu pa se zopet oglasi čedni neznanec, v katerega se je zagledala v restavraciji. Tokrat se on zagleda v prenovljeno Toulo. Lepotcu je ime Ian Miller (John Corbett) in je srednješolski učitelj. Dejstvo je, da je visok, čeden in zagotovo ni Grk. Ne mine dolgo, ko jo povabi na zmenek in kmalu se zaljubita. Toula ne ve, zaradi česa se bo njen staromodni oče bolj razburil - ali zaradi tega, ker je Ian xeno (tujec) ali da je vegetarijanec. Toda nič od tega ni več pomembno, ko jo prosi za roko. Še vedno imata možnost biti srečna. Če se bodo le Ianovi starši razumeli z njenimi starši, tetami, strici, babico in njenimi sedemindvajsetimi bratranci. Kakor je rekla teta Voula: "Ne je mesa? Nič hudega, bo pa skuhala jagnjetino." Jasno je, da Toulo in Iana čaka obilna grška poroka, s petnadstropno torto in vodnjakom šampanjca. Toda le v primeru, da njena družina sprejme Iana kot sebi enakega...


  • 23.05. 07:45
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala