Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Obsedeno stanje
Zgodba filma se ukvarja s terorizmom in etičnimi vprašanji arabske populacije v New Yorku
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena8/10

Obsedeno stanje

The Siege

, 1998., ZDA, 116 min.
Obsedeno stanjeObsedeno stanjeObsedeno stanjeObsedeno stanjeObsedeno stanjeObsedeno stanje
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film poleg terorizma motri tudi etična vprašanja. Ko arabska populacija v New Yorku postane tarča sumov in sovraštva, se celo mesto razdvoji glede odločitve o njihovem zaprtju v ograjeno področje. Willis je tipični 'slabi policaj', nasprotje lika 'dobrega', ki ga igra Washingtom, medtem, ko je lik Elise Kraft nekoliko bolj skrivnosten.

Anthony Hubbard (D. Washington) je agent FBI na čelu protiteroristične enote v New Yorku. Njegova desna roka je Libanonec Frank Haddad (T. Shalhoub), ki mu pomaga pri reševanju najnovejših primerov terorističnih napadov, ki se začnejo potem, ko Američani primejo nekega šejka. Teroristi postavljajo eksplozivne naprave in jemljejo talce po celem New Yorku, zahtevajoč njegovo izpustitev. Pri preiskavi pomaga Elise Kraft (A. Bening), agentka CIA-e z izvrstnimi vezami v iraškem podzemlju. Ko napadi postajajo vedno bolj ostri, z vedno več civilnimi žrtvami, je Hubbard pod vedno večjim pritiskom, da najde in eliminira teroriste.

Kmalu se predsednik odloči za uporabo vojske. Na njenem čelu je general Devereaux (B. Willis), ki osebno nasprotuje takšni odločitvi, vendar jo izpolnjuje z vso silo ter pri tem pride v konflikt s Hubbardom, ki ostro nasprotuje zapiranju in mučenju ameriških državljanov in prebivalcev arabskega govornega področja.

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala