Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Nikogaršnja zemlja
Vojaka nasprotnih strani se po kruti igri usode znajdetaa na miniranem ozemlju
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Nikogaršnja zemlja

NO MAN'S LAND

, 2001., Bosna in Hercegovina/Slovenija/Turčija, 90 min.
Nikogaršnja zemljaNikogaršnja zemljaNikogaršnja zemljaNikogaršnja zemlja
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film je leta 2001 dobil oskarja za najboljši tujejezični film, Zlati globus, nagrade Sierra, Golden LAFCA, OFCS in nagrado jury za najboljši tuji film. Osvojil je tudi nagrado publike na sarajevskem filmskem festivalu.

Bosna in Hercegovina, 1993, čas najhujših vojnih spopadov. Čiki (B. Đurić) in Cera (F. Šovagović) sta vojaka Armije Bosne in Hercegovine, ki sta se po naključju znašla v rovu na nikogaršnji zemlji, skupaj z Ninom (R. Bitorajac), neizkušenim vojakom srbske strani. Cera je težko rajen, poleg tega pa ga je izkušeni in nevarni srbski vojak, ki ga je Čiki uspel ubiti, polegel na mino, ki se bo aktivirala in ga ubila, če se vsaj malo premakne z nje. V tem nezavidljivem položaju se razvije intriganten odnos med tremi vojaki, ki čakajo na rešitev s strani pripadnikov mednarodnih vojnih sil, ne zavedajoč se, da so njihovi upi zaman.

Debitantski film bosanskohercegovskega avtorja Danisa Tanovića je nastal v koprodukciji večih evropskih držav (Slovenija, Belgija, Velika Britanija, Italija, Francija), zanimivo pa je, da bosanskohercegovska kinematografija vanj ni vložila nobenih sredstev. Vseeno je zaradi avtorske ekipe in teme film v konkurenco za oskarja v kategoriji najboljšega tujejezičnega filma vstopil kot predstavnik Bosne in Hercegovine in nagrado tudi prejel ter tako premagal favoriziranega francoskega predstavnika Amélie.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala