Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Začel se je Sarajevski filmski festival
V petek se je v bosanski prestolnici pričel festival, ki predstavlja najboljše filme v regiji.
19. avgust 2013

Začel se je Sarajevski filmski festival

19. Sarajevski filmski festival se je pričel pretekli petek, 16. avgusta, in sicer s projekcijo filma Epizoda v življenju nabiralca jekla v režiji z oskarjem nagrajenega Danisa Tanovića.

Festival bo potekal vse do 24. avgusta, v tem času pa bo v 11 programskih sklopih prikazanih kar 241 filmov. Predstavljeni bodo najboljši filmi iz regije, poleg tega pa tudi najnovejši pogledi in tendence v kinematografski industriji ter nekateri novi talenti.



Glavno nagrado festivala predstavlja priznanje srce Sarajeva, ki bo zmagovalcu prineslo 16.000 €, zanjo pa se bodo potegovali filmi Carmen režiserja Doruja Nitescuja, Sa mamom (Z mamo) v režiji Faruka Lončarevića, Talea režiserke Katharine Mückstein ter Obrana i zaštita (Obramba in zaščita) v režiji Boba Jelčića.

Od slovenskih filmov se bo v programskem sklopu Sarajevo Film Festival Guests Present predstavil Adria Blues v režiji in po scenariju Miroslava Mandića, med dokumentarnimi filmi Mama Evropa (pomembnejša je Zemlja) režiserke Petre Seliškar ter med kratkimi filmi Screens v režiji Hanne Slak.

Vir fotografij: Facebook
 

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane novice
Novice
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala