Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Boyhood – zgodba o odraščanju
Na voljo je prvi napovednik težko pričakovane drame Boyhood Richarda Linklaterja, ki so jo snemali neverjetnih 12 let.
4. maj 2014

Boyhood – zgodba o odraščanju

Richard Linklater, režiser in scenarist trilogije Before Sunrise, Before Sunset in Before Midnight, predstavlja svoj novi film Boyhood, za katerega so končno razkrili prvi napovednik.

Boyhood je zgodba o odraščanju, v kateri spoznamo dečka iz Teksasa, in spremljamo njegovo potovanje od otroštva do odrasle dobe v 12 letih. Skozi leta se srečuje in bori z različnimi težavami, razvezo staršev, spopada se z novim okoljem in drugimi stiskami, ki jih prinaša odraščanje.

Linklater se je s projektom začel ukvarjati davnega leta 2002, ko je za vlogo angažiral šestletnega Ellarja Coltrana. Ellarjevo odraščanje je snemal točno 12 let, zato film ponuja resnično priložnost spoznavanja dečka, ki se pred kamerami prelevi v mladeniča.

Film je luč sveta premierno ugledal januarja na filmskem festivalu Sundance, v februarju pa so ga prikazali v sklopu Berlinala, kjer je osvojil tri nagrade od štirih nominacij. Linklater je odgovoren tudi za usmerjanje in scenarij, v glavnih vlogah pa prepoznamo Patricio Arquette in Ethana Hawka. V kinu si bomo film lahko ogledali že julija letos, do takrat pa uživajmo v priloženem napovedniku!
 

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane novice
Novice
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala