Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Tom Hooper pripravlja film o prvi spremembi spola
Za film Danish Girl bosta moči združila igralec Eddie Redmayne in režiser Tom Hooper.
30. april 2014

Tom Hooper pripravlja film o prvi spremembi spola

Igralec Eddie Redmayne in režiser Tom Hooper, ki sta že sodelovala pri filmu Nesrečniki (Les Misérables), bosta zopet združila moči, in sicer v filmu The Danish Girl.

Drama temelji na romanu iz leta 2001, ki ga je napisal David Ebershoff. Zgodba pripoveduje o življenju danskega slikarja Einarja Wegenerja, prvega moškega, ki je spremenil spol. Roman se osredotoča na ljubezensko zgodbo med Wegenerjem (ki je spremenil ime v Lili Elbe) in njegovo ženo, prav tako slikarko Gerde Gottlieb. Scenarij za film je pripravila Lucinda Conox.

»The Danish Girl je izjemna ljubezenska zgodba in zgodba o iskanju pravega jaza,« pravi režiser Hooper. »Lucindin scenarij sem prvič prebral, ko sem režiral film Kraljev govor. Takrat se me je ta resnična zgodba močno dotaknila, zato sem se trdno odločil, da bom pripravil film«, je dodal.

Projekt je bil že večkrat prilagojen, omenjala pa so se igralska imena, kot so Nicole Kidman, Charlize Theron, Gwyneth Paltrow in Rachel Weisz. Working Title Studio, ki je prevzel produkcijo priredbe, je stal tudi za Hooperjevim filmom Nesrečniki, ki je prinesel kar 441 milijonov ameriških dolarjev zaslužka. Kdaj lahko pričakujemo film The Danish Girl, še ni znano.

Komentari
Neregistrirani korisnik
 
Povezane novice
Novice
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala