Moj TV - TV Program za 200+ kanala
L.A. zaupno
Trije različni policisti proučujejo misteriozni umor...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena9/10

L.A. zaupno

L.A. Confidential

, 1997., ZDA, 138 min.
L.A. zaupnoL.A. zaupnoL.A. zaupnoL.A. zaupnoL.A. zaupno
9.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Skrivnostni umor raziskujejo trije različni policisti, od katerih ima vsak svoj način in metode iskanja resnice. Skupno pa jim je, da ne oklevajo pri tem, da bi uporabili vsa sredstva, da bi le prišli do želenega cilja...

Los Angeles v 50-ih letih prejšnjega stoletja. Trije popolnoma različni policisti iščejo resnico, vsak na svoj unikaten način. Ed Exley (Guy Pearce), zlati mož policije, je pripravljen narediti vse, da bi napredoval. Bud White (Russell Crowe) je zaradi pravice pripravljen zaobiti pravila, a je le redko zmožen nadzorovati svojo agresivno osebnost. Jack Vincennes (Kevin Spacey) vedno išče slavo in denar, vse dokler ga vest ne prisli, da se pridruži  Exleyju in Whiteu pri razkrivanju pravega obraza mračnega sveta v Los Angelesu.

To odlično kriminalno dramo so mnogi uvrstili na seznam najboljših filmov 90-ih. Po knjižni predlogi Jamesa Ellroya ter prilagojenem scenariju Briana Helglanda in Curtisa Hansona, ki je istočasno tudi režiral to moderno noir dramo, je posnet resnično izvrsten film, v katerem vsi elementi skupaj dobro funkcionirajo. Odlični dialogi ter trodimenzionalni liki, katere potretira impresivna skupina hollywoodskih zvezd, kot so Kevin Spacey, Russell Crowe, Kim Basinger, Guy Pearce, James Cromwell in Danny DeVito, so glavni atributi filma z zanimivo zgodbo o korupciji v losangeleski policiji ter borbi proti podkupljvim in pokvarjenim strukturam znotraj zakonov, ki izgubljajo svoj ugled.

 


 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala