Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Ko moški ljubi žensko
Po vrnitvi z zdravljenja alkoholizma, se žena vedno bolj oddaljuje od moža in otrok
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Ko moški ljubi žensko

WHEN A MAN LOVES A WOMAN

, 1994., ZDA, 126 min.
Ko moški ljubi ženskoKo moški ljubi ženskoKo moški ljubi ženskoKo moški ljubi ženskoKo moški ljubi ženskoKo moški ljubi žensko
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Po tem, kako so v "Ko moški ljubi žensko" prikazani problemi alkoholizma, se ta film lahko primerja s slovitimi dramami o alkoholizmu, kot so Wilderjev "Propadli izlet" in Edwardsovi "Dnevi vina in vrtnic". Vloga alkoholičarke je morda najboljša, ki jo je do danes ustvarila Meg Ryan. To je bil sedmi film v karieri režiserja Luisa Mandokija in prvi veliki uspeh.

Michael Green (A. Garcia) je civilni pilot, njegova žena Alice (M. Ryan) pa dela v šoli. Živita v San Franciscu v lepi hiši. Imata dve prečudoviti deklici, Casey (T. Majorino) in Jess (M. Whitman). Njun zakon je zelo srečen. Vendar se Alice počuti osamljeno in frustrirano, ker je mož pogosto na poti. Začne piti. Želja po pijači je vse močnejša. Neke noči tiho vstane iz zakonske postelje, odide na ulico in iz kante za smeti izvleče steklenico alkoholne pijače, ki jo je tam skrila. Napije se. Hišna vrata so se zaprla in mož ji mora odpreti.  Želi si jo povprašati, vendar, ker jo ima zelo rad, to zaobide. Odide z njo na kratek izlet v Mehiko, njena mati Emily (E. Burstyn) in oče Walter (E. Rocke) pa pazita na otroke. Ko se vrneta domov, je najprej vse v redu. Nekega dne, ko je Michael na poti, se Alice tako napije, da pade pod tušem kot da je mrtva. Mala Jess v paniki telefonira očetu. Po tem dogodku Michael odpelje Alice v enega od najboljših sanatorijev za zdravljenje alkoholikov. V tem času za otroka skrbi s pomočjo služkinje Amy (L. Tom), s katero se spre in ona jih zapusti. Alice preživi nekaj časa v sanatoriju, vendar se težave po tem ne prenehajo. Najbolj od vsega se boji vrnitve v življenje izven bolnišnice in k možu.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala