Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Huda mravljica
Desetletnik, ki sovraži mravlje, dobi priložnost, da vidi življenje iz njihove perspektive
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Huda mravljica

THE ANT BULLY

, 2006., ZDA, 88 min.
Huda mravljicaHuda mravljicaHuda mravljicaHuda mravljicaHuda mravljicaHuda mravljicaHuda mravljicaHuda mravljicaHuda mravljica
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ubogi 10-letni Lucas Nickle nima miru. Pred kratkim se je z družino preselil v novo mesto in nima nobenega prijatelja. Njegova najstniška sestra Tiffany mu ves čas teži, starša pa mu zadnje čase ne posvečata veliko pozornosti ...

Ubogi 10-letni Lucas Nickle (Zach Tyler Eisen) nima miru. Pred kratkim se je z družino preselil v novo mesto in nima nobenega prijatelja. Njegova najstniška sestra Tiffany (Allison Mack) mu ves čas teži, starša (Cheri Oteri and Larry Miller) pa mu zadnje čase ne posvečata veliko pozornosti, saj se mrzlično pripravljata na potovanje za obletnico poroke. Njegova ljubeča in nekoliko prismuknjena babica Mommo (Lily Tomlin) pa se ves čas ubada s tem, kako bo zaščitila svojo družino pred vesoljci, o katerih tako rada bere v cenenih revijah.

Toda to še zdaleč ni vse - Lucas je namreč postal žrtev pretepača iz soseske Steva, ki izkoristi prav vsak trenutek, da ga nadleguje. Lucas zato jezno uničuje mravljišča na svojem dvorišču - zaradi nemoči se izživlja nad kupi zemlje in njihovimi malimi prebivalci, tako da jih brca, tepta in jih zaliva z vodo.

Toda Lucas se ne zaveda, da je svet pod njegovimi nogami še kako živ, in da so "te neumne mravlje", kot jih sam vidi, povezane v kompleksno družbo, ki pozna različne nazive, dolžnosti in celo čustva. Iz dneva v dan so bolj siti Lucasa Uničevalca, ki jim uničuje domove. Zdaj so se mu pripravljeni postaviti po robu. Čarobni napoj, ki ga je zelo dolgo varil čarovnik Zok (Nicolas Cage), je naposled končan. Zgolj ena kapljica v Lucasovo ogromno uho je dovolj, da se v trenutku pomanjša na velikost mravlje, zato ga odpeljejo globoko v mravljišče, kjer mu bodo sodili. Vodja mravljinčjega sveta (Ricardo Montalban) razglasi Lucasa za krivega zločinov proti koloniji. Kazen mu naloži razumna kraljica (Meryl Streep), in sicer mora živeti med mravljami in razumeti njihovo življenje, da bi si lahko izboril svobodo. Kljub Zokovemu nasprotovanju pa se njegovo dobrosrčno dekle Duška (Julia Roberts) prostovoljno javi, da bo pazila na pomanjšanega fantka, zaradi česar pa ima kmalu polne roke dela - vseh šest rok - da ne zaide v težave. Zelo hitro je Lucas postavljen pred preizkušnjo, saj mora pomagati svojim novim prijateljem ubraniti kolonijo pred uničenjem - na delu je namreč lokalni iztrebljevalec Stan Beals (Paul Giamatti). Medtem ko se epski dvoboj na življenje in smrt odvija na dvorišču, pa se Lucas nauči tudi pomembnih lekcij o prijateljstvu, sočutju, ekipnem delu in zvestobi, ki mu bodo služile kasneje v življenju.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala