Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Biloxi Blues
Newyorški najstnik odide v kamp za pripravo novincev, druga svetovna vojna pa še divja...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Biloxi Blues

Biloxi Blues

, 1988., ZDA, 106 min.
Biloxi BluesBiloxi BluesBiloxi BluesBiloxi Blues
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Mike Nichols je "Biloxi Blues", priljubljeno komedijo s konca 80-ih, posnel po gledališki igri Neila Simona. V glavni vlogi newyorškega najstnika se je znašel Matthew Broderick, ki je istega leta postal zelo iskan najstniški zvezdnik, zahvaljujoč komediji Johna Hugesa (ki je posnel "Sam doma") z naslovon "Prosti dan Ferrisa Buellerja". Vloga vročekrvnega in ekscentričnega narednika je pripadla legendarnemu Christopherju Walkenu, nepravično pa bi bilo tudi ne omeniti Caseya Siemaszkega, Coreya Parkerja in Penelope Ann Miller, ki so s svojimi nastopi zaslužni za odličen vtis filma.

V Evropi leta 1945 še vedno divja druga svetovna vojna, newyorški najstnik Eugene Jerome (Matthew Broderick) pa se prijavi v vojsko. Pošljejo ga v mestece Biloxi, v državo Mississippi, v kamp za usposabljanje vojnih nabornikov, ki bi naj bili poslani na pacifiško bojišče. Tam spozna različne ljudi vseh mogočih karakterjev, sprejema človeške razlike in se uči o teži vojne skozi prizmo vojnega kampa.

Eugene v resnici sanja, da bi postal pisatelj in v svojo malo beležnico zapisuje svoje vtise o vseh, ki jih je spoznal v vodu. Njihov poveljnik je ekscentrični narednik Toomey (Christopher Walken), ki si želi varovance naučiti discipline in odločnosti, vendar na precej nenavadne načine. Mladi vojaki ga v glavnem dojemajo kot sadista. Eugene tam spozna dekle Daisy (Penelope Ann Miller), v katero se zaljubi, z lokalno vojno prostitutko pa tudi izgubi nedolžnost.

 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala