Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Tanka rdeča črta
Vojaški odred mora na vsak način osvojiti otok, ki je pod kontrolo japonskih sil
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena7/10

Tanka rdeča črta

THIN RED LINE

, 1998., ZDA, 170 min.
Tanka rdeča črtaTanka rdeča črtaTanka rdeča črtaTanka rdeča črtaTanka rdeča črtaTanka rdeča črtaTanka rdeča črtaTanka rdeča črta
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Sijajna igralska zasedba, ki vključuje Georgea Clooneyja, Seana Penna, Nicka Nolteja in Woodyja Harrelsona, vas bo močno prevzela kot enota ameriške pehote, ki se bori za nadzor na Guadalcanalu, v nadvse realističnem filmu o moralnem kaosu v Pacifiku med drugo svetovno vojno. Film, ki je bil nominiran za sedem oskarjev, med temi tudi za najboljši film in režijo (Terrence Malick), je izjemna mojstrovina, ki jo je Gene Siskel opisal kot "enkraten dosežek" in "najboljši sodobni vojni film".

Leta 1942 je otok Guadanalcanal v rokah japonskih neprijateljskih sil. Ameriška vojska ga mora osvojiti za vsako ceno, da bi še lahko zaustavili napredovanje sovražnih sil proti Pacifiku. Enota ameriških vojakov z imenom "Charlie Company" je zadolžena za izpolnitev ukaza. Za uspešno izvršitev je potrebno najprej porušiti bunker, ki se nahaja na vrhu hriba, potem se pa prebiti v notranjost otoka. Kako se bo končalo..?

Vrhunsko delo Terrencea Mallicka je bilo nominirano za celo 7 oskarjev, vendar so člani filmske akademije tistega leta raje zaupali svoje glasove Spieldbergovemu filmu "Reševanje vojaka Ryana". Spieldberg je svoje karte stavil na realizem in naturalizem, medtem ko je Mallick odigral bolj meditativno vlogo pri sami vojni. Prikazovanje bitk je prav tako žanrsko obarvano, je pa več dela posvečeno psihološkim profilom vojakov in glavnih igralcev. Film govori o filozofiji življenja, smrti, težnjah in strahovih. Prav tako je zbrana odlična poimenska igralska zasedba, ki je pa večinoma odigrala stranske vloge, glavni vlogi sta namreč pripadi Benu Chaplinu in Jim Cavezielu.

 

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala