Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Častnik in gentleman
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Častnik in gentleman

AN OFFICER AND A GENTLEMAN

, 1982., UNITED STATES OF AMERICA, 124 min.
Častnik in gentlemanČastnik in gentlemanČastnik in gentlemanČastnik in gentlemanČastnik in gentlemanČastnik in gentlemanČastnik in gentlemanČastnik in gentleman
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Samotarski Zack (Richard Gere) se prijavi na vojaško akademijo, da bi postal pilot pri mornarici. Ob strogem naredniku in svoji novi punci preživi 13 mučnih tednov urjenja, kjer se poduči o pomenu discipline, ljubezni in prijateljstva.
Zack Mayo (Richard Gere) je samotarski, redkobesedni mladenič, ki se prijavi na vojaško akademijo, ker si želi postati pilot pri ameriški mornarici. Takoj ko prispe v oporišče za urjenje na 13-tedenskem vojaškem drilu za častnike, naleti na zajedljivega, nepopustljivo stvarnega in strogega narednika Emila Foleyja (Louis Gossett Jr.), ki Mayu nadene posmehljiv vzdevek "Majoneza". Zack se izkaže za odličnega vojaškega kadeta, vendar je trmast, svojeglav in čustveno hladen. Foley ga neusmiljeno žene skozi mnoge telesne in duševne preizkušnje, saj mu leta izkušenj in šesti čut pravita, da je Mayo iz pravega testa za prvovrstnega častnika – ko le ne bi bil tako zelo samozavesten in zaverovan sam vase. Zackovo ljubezensko zvezo z mlado delavko v tovarni Paulo Pokrifi (Debra Winger) ogrozi prav njegova nesposobnost, da bi se odrekel svojemu egoizmu. Šele ko njegov najboljši prijatelj Sid Worsley (David Keith) naredi samomor zaradi nesrečne ljubezni, Zack doživi osebnostno preobrazbo in dozori v zanesljivega in odgovornega človeka.
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala