Moj TV - TV Program za 200+ kanala
300 Špartancev
300 najbolj predanih Špartancev se sooči z večkrat večjo Perzijsko vojsko
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

300 Špartancev

THE 300 SPARTANS

, 1962., ZDA, 114 min.
300 Špartancev300 Špartancev300 Špartancev300 Špartancev
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film je režiral ugledni Rudolph Maté, najprej veliko snemalec, potem pa režiser številnih nepozabnih filmov kot je noir klasika "D.O.A.". Film "300 Špartancev" je navdahnil Franka Millerja za strip 300, po katerem je pozneje Zack Snyder leta 2007 posnel istoimenski spektakel.

Piše se leto 480 pred Kristustom. Mogočni perzijski cesar Kserkso I. (D. Farrar) je zbral do tedaj največjo znano vojsko, da bi uresničil neuresničene sanje svojega očeta Darija in naposled osvojil Grčijo. Grške državice težko dosežejo dogovor, vendar kralj Šparte Leonidas (R. Egan) in atenski politik Temistoklo (R. Richardson) dojameta, da se Perzijcem lahko zoprestavita edino združena. Temistoklo prepusti Šparti upravljanje z mogočno atensko mornarico, Leonidas pa zbere najboljše ljudi, da bi Perzijce zaustavili v ozkem Termopilskem klancu. Kratkovidni Špartanski mogočneži ne želijo dati Leonidasu vse svoje vojske pred koncem religijskega festivala, zato mora hrabri Leonidas braniti Grčijo z vsega 300 najbolj predanimi Špartanci.

Hollywoodski zgodovinski spektakel "300 Špartancev" je utemeljen na resničnem zgodovinskem dogodku, sloviti bitki pri Termopilah in prikazuje mitske napore malošteivlnih Špartancev in njihovih grških zaveznikov pri zoprestavljanju večkrat številčnejši vojski perzijskega cesarja Kserksa I.

Bogato producirani film je zbral ugledno igralsko zasedbo, katere vodilno ime je veliki britanski igralec, pokojni Ralph Richardson (Padli idol, Doktor Živago), vloga špartanskega kralja Leonidasa pa je ena od največjih ravno tako pokojnega hollywoodskega igralca Richarda Egana (Nasilna sobota).


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala