Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Planet terorja
Nevarni bojni strup spremeni ljudi v lačne zombije
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena6/10

Planet terorja

Planet Terror

, 2007., ZDA, 105 min.
Planet terorjaPlanet terorjaPlanet terorjaPlanet terorjaPlanet terorjaPlanet terorja
6.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Robert Rodriguez, ki je najbolj temačne strani človeštva odkrival že v Mestu greha, tokrat k življenju obudi zombije, edino upanje za človeštvo pa leži v rokah nadvse nenavadnih ljudi. Ko obupani znanstvenik v zrak spusti skrivnosten virus, se pričnejo ljudje spreminjati v krvoločne zombije.

Robert Rodriguez, ki se je kot režiser podpisal pod mojstrovino Mesto greha, tokrat predstavlja Planet terorja, izvrstno retrofuturistično vizijo grozljivke.

Zakonca, zdravnika William in Dakota Block, na pokopališču odkrijeta trumo meščanov z gangrenoznimi ranami in sumljivo praznimi pogledi. Med ranjenimi je tudi Cherry, go-go plesalka, ki je sicer ubežala zombijem, a so ji raztrgali nogo. Varuje jo Wray, njen nekdanji partner. Resda je pohabljena, a zadnjega plesa še ni odplesala. Invalidi hitro postanejo podivjani napadalci. Cherry in Wray zbereta naključno skupino bojevnikov in jo popeljeta v noč, v spopad z usodo, ki vključuje več milijonov okužencev, nešteto mrtvih in nekaj srečnežev, ki se jim je uspelo ubraniti in iščejo zadnji varen kotiček na Planetu terorja. Ob Rose McGowan, Marley Shelton in Freddyju Rodriguezu igralsko zasedbo dopolnjujejo Michael Biehn, Jeff Fahey, Naveen Andrews, Stacy Ferguson in Michael Parks.

Rodriguezovo zamisel za scenarij je spremljala želja po obuditvi žanra, ki ga ni bilo moč zaslediti vrsto let. Že dolgo namreč nismo videli filma, v katerem vladajo zombiji. Režiser, sicer oboževalec zombijev in grozljivk nasploh, je želel napisati scenarij, v katerem kri prelivajo zombiji, in hkrati ustvariti nekaj povsem drugačnega, presenetljivega in nepričakovanega.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala