Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Sicko
Pogled na ameriški sistem zdravstvenega zavarovanja...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Sicko

Sicko

, 2007., ZDA, 123 min.
SickoSickoSickoSicko
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Kontroverzni režiser dokumentarcev Michael Moore nam predstavlja še en problem ameriške družbe. Tokrat brez dlake na jeziku razišče in pojasni vso korupcijo in nelogičnost ameriškega sistema zdravstvenega zavarovanja.

Izhajajoč iz dejstva, da kar 50 milijonov Američanov nima zdravstvenega zavarovanja, Michael Moore v Sicku prikazuje hudo kritiko ameriškega zdravstvenega sistema. S prikazovanjem pretresljivih usod posameznikov, ki so se, potem ko so zbloleli, soočili z brezčutnostjo sistema in končali v bankrotu ter neozdravljeni, Moore ponuja zastrašujočo sliko sistema zdravstvenega zavarovanja, motiviranega prvenstveno in izključno s tekmo za profit. V nasprotju z ameriškim sistemom, v katerem zboleti pomeni priti na rob finančnega propada, Moore prikazuje vsakdanje nasprotje v ureditvah, kakršne obstajajo v Kanadi, Franciji, Veliki Britaniji in na Kubi.

Nominiran za oskarja v letu 2008 je Sicko še en provokativen in kontroverzen film avtorja, ki je zaslovel z ravno takšnimi deli: Roger in jaz, Bowling za Columbine, Fahrenheit 9/11, Kapitalizem: Ljubezenska zgodba, itd... Kariero je začel z intrigantnim dokumentarnim filmom Roger in jaz o posledicah odločitve GM-a, da zapre pogon v Moorovem rojstnem Flintu (Michigan), s čimer je bilo izgubljenih 30.000 delovnih mest, svetovno slavo pa je dosegel leta 2003 z dokumentarnim filmom "Bowling za Columbine". Zanj je dobil oskarja in bil povabljen v Cannes s svojim naslednjim dokumentarcem Fahrenheit 9/11,  za katerega je prejel Zlato palmo.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala