Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prestopniki
Štiri prijatelji iz otroških let se maščujejo čuvaju, ki jim je uničil življenje...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

Prestopniki

Sleepers

, 1996., ZDA, 147 min.
PrestopnikiPrestopnikiPrestopnikiPrestopnikiPrestopnikiPrestopnikiPrestopnikiPrestopnikiPrestopniki
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Drama se ponaša z nominacijo za oskarja za najboljšo filmsko glasbo, prav tako pa je prejela nagrado londonskega združenja filmskih kritikov za najboljšo žensko stransko vlogo. Scenarij je napisal Lorenzo Carcaterre (Nanizanke Top Cops, Under suspicion, Zakon in Red), subtilno in tesnobno ozračje pa je s svojo režisersko palico ustvaril Barry Levinson (Dobro jutro Vietnam, Bugsy, Predsedniške laži...).

Tekom odraščanja v zloglasni četrti Hell's Kitchen v New Yorku sredi šestdesetih let se Lorenzo "Shakes" Carcaterra (J. Perrino), Michael Sullivan (B. Renfro), John Reilly (G. Wigdor) in Tommy Marcano (J. Tucker) preživljajo z opravljanjem malih "poslov" za lokalnega gangsterja "Kralja" Bennyja (V. Gassman). Lorenzu vliva strah v kosti njegov oče (B. Kirby), medtem pa fantom rahlo uteho daje lokalni duhovnik (Robert De Niro).

Nekega dne leta 1967 se odločijo, da bodo prodajalcu hot-dogov ukradli nekaj hrenovk, kar se za njih konča zelo tragično. Med akcijo ponesreči nastrada nič hudega sluteči mimoidoči, fantje pa so obsojeni na 18-mesečno kazen v mestnem popravnem domu Wilkinson. Kmalu jim postane jasno, da podivjani sovrstiki niso njihov edini problem, še večja težava so namreč pazniki, ki jih vodi brutalni sadist Sean Nokes (K. Bacon). Poleg sadističnih igric, s katerimi muči mladoletne prestopnike, Nokes svoj položaj izkorišča tudi za seksualno maltretiranje otrok, največkrat v družbi svojega kolega Ralpha Fergusona (T. Kinney). Večer pred izpustom na svobodo jih Nokes odpelje v klet. Shakes in ostali doživijo travmatično izkušnjo, ki jih bo za zmeraj zaznamovala in vodila v maščevanje 13 let kasneje...


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala