Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Shrek
Grdobec se z nadležnim oslom odpravi rešiti princeso...
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

Shrek

Shrek

, 2001., ZDA, 90 min.
ShrekShrekShrekShrek
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ena najboljših filmskih stvaritev leta 2001 je bil Shrek, nenavadna animirana bajka za vse starosti, ki je s svojim mestoma tudi okrutnim humorjem presenetila in navdušila vse ljubitelje filma. Shrek je parodija na pravljice, polna inteligentnega humorja in tudi čustvenih scen, ki se izogibajo vsem srce parajočim klišejem.

Princ v filmu Shrek ni niti šarmanten niti čeden in princesa ne čaka na njegov poljub, da bi se prebudila iz globokega spanja. Glavna junaka sta ogromni zeleni ljudožerec velikega srca in njegov pomočnik, blebetavi osel, ki pravzaprav to ni. Z veliko gotovostjo lahko rečemo, da po Shreku svet pravljic ni bil več takšen, kakršnega smo do tedaj poznali.

Shrek je ljudožerec, ki živi sam in sovraži ljudi. Ko lord Farquaad, vladar Duloca, prežene vsa bitja iz bajk v gozd, Shrek nenadoma ni več sam in njegov dom postane zatočišče za begunce, kar ga neizmerno živcira. Vse, kar si Shrek želi je, da ga pustijo na miru, vendar je to trenutno nemogoče. Shrek zahteva od lorda, da nazaj sprejme pravljična bitja, na kar ta pristane pod enim pogojem: da mu Shrek pripelje princeso Fiono.

Kmalu po predvajanju je Shrek dosegel kultni status, kar sta potrdila tudi drugi in tretji del. Izbor glasov je izjemen. Mike Myers je oživel Shreka, Eddie Murphy osla, ki želi biti žrebec, Cameron Diaz princeso Fiono, Antonio Banderas obutega mačka, John Cleese lorda Farquaada, Justin Timberlake pa Artiea.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala