Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Robocop
Smrtno ranjeni policist se v boj proti kriminalu vrne v obliki mogočnega kiborga
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

Robocop

Robocop

, 1987., ZDA, 102 min.
RobocopRobocopRobocopRobocopRobocopRobocop
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Robocop je priljubljeni ameriški znanstveno-fantastični film iz leta 1987, ki ga je režiral Paul Verhoeven. Zgodba se odvije v prihodnosti, govori pa o policistu, ki so ga znanstveniki preobrazili v kiborga, robotskega policista. Po motivih filma sta bili posneti dve filmski nadaljevanji, TV serija, animirana serija in videoigre.

Detroit v prihodnosti. Kriminal je pogolntnil mesto, nezaposlenost je ogromna, mestno policijo pa je kupila in prevzela multinacionalna korporacija OCP, ki je zmanjšala plače zaradi profita, kar je nekatere policiste prisililo, da zagrozijo s stavko. Pri tem nevarni šef podzemlja Clarence Boddicker brez ovir ubija policiste, ker na skrivaj dela a OCP. OCP-jev menedžer Dick Jones istočasno načrtuje uvedbo robotskega policista, da bi lahko odpustil ljudi iz policije in tako še bolj zmanjšal stroške, vendar se prototip ED-209 izkaže kot neuspeh.

Alex Murphy (Peter Weller) je novi policist, ki skupaj s partnerico Anne Lewis (Nancy Allen) dobi nalogo, da patruljira po mestu. Pri tem naletita na Boddickerjevo tolpo, ki v streljanju smrtonosno rani Alexa. Na poti v bolnišnico Alek umre, znanstvenici pa iz njegovega telesa naredijo kiborga, RoboCopa, ki začne delati za OCP. Robocop doseže izjemen uspeh v lovu na kriminalce, vendar se začne zavedati svoje človečnosti in v njemu se budijo čustva. Nazadnje v tovarni kokaina najde človeka, ki ga je ubil, Boddickera, in ga aretira. Dick Jones spravi Boddickera iz zapora in se odloči likvidirati RoboCopa, da bi na tržišče uvedel svojega robota ED-209. RoboCop in Anne na istem kraju likvidirata Boddickerjevo tolpo in razkrijejo, da je Jones vpleten v kriminal. Jones vzame za talca starega lastnika OCP-ja, vendar vseeno pade pod RoboCopovim strelom. Starec vpraša RoboCopa, kako mu je ime, on pa odgovori: "Murphy ..."

 


  • 07.05. 22:11
Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala