Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Patch Adams
Biografija zdravnika Patcha Adamsa, ki se je uprl konvencijam moderne medicine...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena7/10

Patch Adams

Patch Adams

, 1998., ZDA, 115 min.
Patch AdamsPatch AdamsPatch AdamsPatch Adams
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film je bil leta 1999 nominiran za oskarja za najboljšo glasbo, prav tako pa je bil dvakrat nominiran za Zlati globus ter za nagradi Teen Choice in Young Artist.

Hunter "Patch" Adams (R. Williams) je nekonvencionalni študent medicine, čigar neortodoksni pristop spravlja zdravnike ob živce. Sam je zaskrbljen zaradi hladnosti in distance v odnosih med zdravniki in pacienti. Potem ko se sam znajde na drugi strani kirurškega noža, začne verjeti, da lahko humor in dobra volja pomagata veliko bolj kot dobra zdravila. Hunter je za paciente pripravljen storiti vse, zato s pomočjo prijateljev in Carin (M. Potter), dekleta, ki jo ljubi, odpre brezplačno ilegalno kliniko. Čeprav se zdi, da je vse idealno, pa težave kaj hitro začnejo trkati na Hunterjeva vrata...

"Patch Adams" je topla drama, posneta po resničnih dogodkih, v središču katerih je neobičajni zdravnik, ki je bil obenem vizionar in profesionalni klovn, pisatelj in ravnatelj znanega inštituta Gesundheit v Severni Karolini, ki je namenjen brezplačni zdravstveni pomoči. V petnajstih letih se je skozi Adamsov inštitut, ki je danes zaprt zaradi zbiranja sredstev za izgradnjo večjega poslopja, sprehodilo več kot 15.000 ljudi.

Film o dr. Adamsu je spretna kombinacija drame in komedije, ki ostaja zvesta resničnemu načinu življenja tega nevsakdanjega zdravnika, ki ga je navdihnjeno utelesil Robin Williams. Glavni dramski zaplet se odvija med Adamsovo željo, da bi pomagal ljudem, in napačnim stališčem nekaterih zdravnikov, ki vidijo v človeku zgolj bolezen. Ton humorja je filmu vnesel režiser Tom Shaydac, znan po mnogih uspešnih komedijah (Ace Ventura: Pet Detective, Bruce vsemogočni).


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala