Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Tekla bo kri
Daniel Plainview je okrutni naftar, ki naredi vse, da bi ohranil nadzor nad črnim zlatom
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena9/10

Tekla bo kri

There Will Be Blood

, 2007., ZDA, 158 min.
Tekla bo kriTekla bo kriTekla bo kriTekla bo kriTekla bo kriTekla bo kri
8.5
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Tekla bo kri je mogočna epska zgodba in hkrati družinska drama o ljudeh, ki so iskali svoj obstoj in bogastvo v času naftnega buma v Kaliforniji na prelomu 19. v 20. stoletje. Kronološko in obenem zelo osebno niza dogodke iz življenja ...

Kronološko in obenem zelo osebno niza dogodke iz življenja Daniela Plainviewa, ki ga upodablja dvakratni dobitnik oskarja Daniel Day-Lewis (drugega oskarja je prejel prav za to vlogo!). Pred gledalčevimi očmi se odvija Danielova prepričljiva in srhljiva preobrazba iz revnega, garaškega iskalca srebra, ki sam skrbi za sina, v samoniklega naftnega mogotca, zaslepljenega od črnega zlata v tolikšni meri, da v njem ne on sam ne nihče, ki mu je blizu, ne prepozna niti za trohico človeškega.

Med tistimi, ki so hodili z njim ali mu stopili na pot, sta najtežje breme njegove razčlovečenosti nosila prav njegov sin G.W. in pa Eli Sunday; slednji predstavlja drugo vrsto obsedenosti in poblaznelosti, ki razkraja ta svet danes morda še bolj kot kdajkoli – obsedenost od institucionalizirane vere in pohlepa, ki ga ta prikriva. Ko takšni dve osebi trčita skupaj v navskrižju interesov, ne gre in ne more iti drugače, kakor da … teče kri.Scenarij za film je spisal in ga režiral mojster filmske umetnosti, priznani režiser in scenarist odličnih filmov, kakršna sta Boogie Nights in Magnolia, Paul Thomas Anderson.

 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala