Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Življenje po življenju
Brezpogojna ljubezen moža do svoje žene ne pozna preprek...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

Življenje po življenju

WHAT DREAMS MAY COME

, 1998., ZDA, 113 min.
Življenje po življenjuŽivljenje po življenjuŽivljenje po življenjuŽivljenje po življenjuŽivljenje po življenjuŽivljenje po življenjuŽivljenje po življenju
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film novozelandskega režiserja Vincenta Warda je ena od najbolj nenavadnih romantičnih zgodb devetdesetih in predstavlja redko uspelo kombinacijo prefinjene vizualnosti in realističnih dialogov. Čeprav deli neke temeljne dramaturške podobnosti s standardnimi hollywoodskimi hiti, Wardov film po kvaliteti seže daleč nad njimi.

Ljubezen, ki je tako močna, da lahko kljubuje celo smrti, popelje Robina Williamsa na živopisno potovanje v onostranstvo, kot ga niste še nikoli poprej videli na filmskem platnu.

Ko otroški zdravnik Chris Neilson (Robin Williams) umre v prometni nesreči in zapusti svojo ženo, slikarko Annie (Annabella Sciorra), se znajde v čudovitem imaginarnem svetu - v svetu, ki je videti kot rajski vrt in je hkrati identičen nekaterim od njemu najljubših Annienih oljnatih slik. To "naslikano" onostranstvo mu nudi nenavaden, toda osrečujoč občutek, da sta z Annie še vedno tesno povezana. Čeprav Chris neizmerno pogreša njeno fizično bližino, pa zelo trpi op spoznanju, da Annie ne more živeti brez njega in se mu želi pridružiti. Očaran nad dimenzijami in lepoto sveta, v katerem se je znašel, Chris raziskuje njegove fantastične razsežnosti s pomočjo vodnika Alberta (Cuba Gooding, Jr.) in sčasoma doume, da se nebesa njegovim očem razkrivajo kot odsev duhovne lepote, ki ga je zaznamovala kot posameznika v času tuzemeskega življenja.

Chris se težko privaja svoji novi "telesnosti" in gibanju po onostranstvu, ker je njegovo hrepenenje po Annie premočno. Njegova žena, ki se je duševno zlomila že po smrti njunih otrok (tudi sin in hčerka sta pred leti umrla v prometni nesreči), po tragični izgubi moža ne more več živeti. Tokrat ji samomor uspe. Toda Chris zaman čaka na njuno ponovno združitev v onostranstvu, kajti samomorilci gredo naravnost v pekel. Albert zaman prepričuje Chrisa, da mu nikoli ne bo dovoljeno prestopiti praga pekla, in da se obsojeni na večno temo ne morejo spomniti svojega zemeljskega življenja. Chrisova ljubezen do Annie pa je tako silovita, da se ji tudi Albert ne more več upirati. Oborožen z napotki, opozorili in svarili, Chris s pomočjo Zasledovalca (Max Von Sydow) krene na epsko odisejo skozi pekel, da bi rešil Annie...


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala