Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Lov za zelenim diamantom
Pisateljica romanov in pustolovec se združita, da bi rešila sestro in našla zaklad
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena9/10

Lov za zelenim diamantom

Romancing the Stone

, 1984., ZDA, 106 min.
Lov za zelenim diamantomLov za zelenim diamantomLov za zelenim diamantomLov za zelenim diamantomLov za zelenim diamantomLov za zelenim diamantom
9.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Joan Wilder (K. Turner) je avtorica priljubljenih ljubezenskih romanov, katerih junakinje živijo vse, kar njej ne uspeva v lastnem življenju - resnično vznemirjenje in pravo ljubezen. Medtem pa se stvari spremenijo, ko Joanino sestro Elaine (M. E. Trainor) v Kolumbiji ugrabi kriminalec Ira (Z. Norman) in za njeno življenje zahteva zemljevid z označenim mestom zaklada.

Kathleen Turner igra Joan Wilder, pisateljico pustolovskih romanov, ki so vsi po vrsti bestsellerji, o Angelini, svojem izmišljenem alteregu in njenem junaku Jasseju, ki jo vedon reši ravno v pravšnjem trenutku, da se skupaj odpravita v sončni zahod.

Sramežljiva, negotova in brezupno romantična Joan verjame, da zanjo nekje obstaja moški, ki je ravno takšen kot Jessie. Njeno varno, navadno in osamljeno življenje v New Yorku se konča, ko izve, da so njeno sestro Elaine (Mary Ellen Trainor) ugrabili v Cartageni v Kolumbiji, kjer jo zadržujeta zločinca (Danny DeVitto in Zack Norman), ki kot odkupnino zahtevata načrt z zakladom, ki ga Joan poseduje. Takoj, ko izstopi iz letala, jo zlobni Zolo (Manuel Oieda), skorumpirani kolumbijski agent, ki jo je spremljal iz New Yorka, spravi v napačen avtobus. Ravno, ko jo sredi kolumbijskega pragozda napadejo, moška silhueta, ki spominja na izmišljenega Jesseja, stopi iz sence, ji priteče na pomoč in jo reši. To je Jack Colton (Michael Douglas), oblečen v lovsko opremo in s puško v roki. Joen meni, da je moški, o kakršnem je vedno sanjala, ona pa Jacku pomeni nenavadno pojavo; sredi džungle, oblečena v tridelno kostum znamke Bergdorf-Goodman, v visokih petah in z dizajnerskim kovčkom v rokah. Potrebuje pomoč, da pride do telefona, vendar ga bo Colton frustrirani dami dal samo za pravo ceno. Ko se uspeta dogovoriti, se odpravita na pot skozi džunglo in kmalu se znajdeta v begu pred skupino zlokovcev, ki seveda vsi po vrsti želijo priti do zemljevida, ki naj bi vodil do skritega zaklada.

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala