Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Morski ljudje
Osamljena najstnica spozna star par, katerega življenje je magično povezano z morjem
  • Naša ocena5/10
  • Vaša ocena-

Morski ljudje

Sea People

, 1999., ZDA, 95 min.
Morski ljudje Morski ljudje Morski ljudje Morski ljudje Morski ljudje
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Amanda spozna neobičajen stari par Johna in Bridget McRae. Kmalu je prepričana, da je padla pod njun urok ter da se bo spremenila v morsko sireno. Amanda se odloči prevzeti vajeti v svoje roke in se sooči z McRaeovima. To kar spozna, ji za vedno spremeni življenje.

Štirinajstletna Amanda (T. Moss) živi s staršema v malem ribiškem mestecu v Novi Škotski. Ukvarja se s plavanjem na dolge proge in sanja, da bo nekega dne preplavala La Manche kot njena vzornica Gertrude Ederle, ki ji je to uspelo pri dvajsetih. Potem ko se zapre mestna tovarna ribjih konzerv, Amandin oče najde delo v dvajset kilometrov oddaljenem kraju. Jezna, ker mora njen oče živeti ločeno od družine, gre Amanda do zaprte tovarne in vanjo začne metati kamenje. V tem trenutku se pojavi mali tovornjak, iz katerega stopi starec, se povzpne na ograjo mostu in skoči v vodo. Amanda je prepričana, da se želi ubiti, zato skoči za njim, da bi ga rešila. Vendar se starec v morju počuti kot "riba v vodi" in ji razloži. da se je želel le okopati. Premočeno in prezeblo Amando odvede v svojo skromno hišo, kjer jo spozna s svojo ženo Bridget (J. Gregson). Oba z ženo se hranita le z algami, školjkami, ribami in morsko travo. Amanda se pri njiju osuši, naslednji dan pa se vrne, da bi se jima zahvalila. Takrat doživi šok, saj najde Johna in Bridge, ko spita  velikem akvariju, napolnjenem z morsko vodo...

Film je bil nominiran za nagrado Daytime Emmy kot najboljši mladinski film, za najboljšo režijo, scenarij in glavno vlogo Humea Cronyna, osvojil pa je nagrado združenja ameriških scenaristov za najboljši film za otroke.


 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala