Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Monty Python: Smisel življenja
Vizija našega obstoja in smisla življenja na ekscentričen montypythonovski način
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Monty Python: Smisel življenja

MONTY PYTHON'S THE MEANING OF LIFE

, 1983., Velika Britanija, 107 min.
Monty Python: Smisel življenjaMonty Python: Smisel življenjaMonty Python: Smisel življenjaMonty Python: Smisel življenjaMonty Python: Smisel življenjaMonty Python: Smisel življenjaMonty Python: Smisel življenjaMonty Python: Smisel življenja
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Monty Python je ime skupine britanskih komikov, ki so jo sestavljali Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones in Michael Palin. Skupina se je zbrala okoli televizijske serije Leteči cirkus Montyja Pythona, skupaj pa so posneli tudi štiri filme filme, nekaj glasbenih albumov in igrali v gledaliških predstavah. Družina je po filmu ''Meaning of Life'' nehala delovati kot celota. Člani so bolj ali manj aktivni še danes, najbolj opazna med njimi pa sta bila (in sta še vedno) John Cleese in Terry Gilliam.

Pythonovci John Cleese, Graham Chapman, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones in Michael Palin igrajo večstranske vloge, moške ženske, začevši s sceno rojstva in naprej z družino z najmanj petdesetimi otroci. Katoliški pogled na sex doživljamo skozi pripovedovanje župnika Cleesea otrokom v razredu. Potem nas pobliže spoznajo s pomenom vojne, srednjim vekom in smrtjo ter nenazadnje tudi z vprašanjem večnosti pevcev, ki pojejo božične pesmi.

Ena od scen, ki pustijo najmočnejši vtis, je vsekakor prihod najdebelejšega človeka na svetu v restavracijo na večerjo, na koncu katere postavi svetovni rekord v dolžini in količini bruhanja. Spoznamo tudi delavce male družinske firme, ki so jo prevzeli brezobzirni birokrati. Prva epizoda  "The Crimson Permanent Assurance"  je nastala neodvisno od ostanka filma in sprva ni bila planirana kot del filma, za razliko od ostalih pa jo je režiral Terry Gilliam, edini američan v skupini.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala