Moj TV - TV Program za 200+ kanala
13 Tzameti
Najstnik se po spletu okoliščin znajde v starem dvorcu kot sodnik ruske rulete
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

13 Tzameti

13 Tzameti

, 2005., Francija/Gruzija/Nemčija, 86 min.
13 Tzameti13 Tzameti13 Tzameti13 Tzameti13 Tzameti13 Tzameti13 Tzameti
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
“13 Tzameti” je pretresljiv in morbiden film, prvenec gruzijskega scenarista in režiserja Géle Babluanija. Bil je dobro sprejet pri kritikih in je osvojil nekaj mednarodnih nagrad (med njimi tudi nagrado žirije na Sundance festivalu ter dve nagradi na beneškem festivalu). Film predstavlja izvirno vizijo kaotičnega, mračnega sveta, v katerem se znajdejo marginalci, ilegalno nastanjeni v državah zahodne Evrope, ki včasih nimajo drugega izbora kot je igranje z lastnim življenjem.

Dvaindvajsetletni Sébastien (G. Babluani), ilegalni delavec, nastanjen v nekem pariškem predmestju, je v težki situaciji: dela na gradbišču za majhen denar, da bi nahranil svojo revno družino. Potem, ko mu umre šef, odvisnik od morfija, Sébastien od njegove žene izve, da bi moral sodelovadi v tajnem, vendar donosnem poslu, potem, ko prejme po pošti navodila in odide v malo hišo v gozdu, v kateri skupina sumljivih ljudi igra nenavadno verzijo ruske rulete. Kljub upiranju mora tam ostati in na silo igrati samomorilsko igro, katere zmagovalec osvoji veliko denarja.

Napeta zgodba, izvrstna igra in impresivna fotografija so galvni aduti tega izjemnega filma. Pravkar v Hollywoodu snemajo remake filma z Mickeyem Rourkeom v glavni vlogi. "13 Tzameti" je ravno tako filmski debi gruzijskega igralca Georgea Babluanija, režiserjevega brata.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala