Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Kajmak in marmelada
Zgodba o Slovenki in lenem Bošnjaku, ki se zaplete v nečedne posle...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Kajmak in marmelada

Kajmak i marmelada

, 2003., Slovenija, 90 min.
Kajmak in marmeladaKajmak in marmeladaKajmak in marmeladaKajmak in marmelada
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Prvenec bosanskega igralca Branka Đurića je postal najbolj gledani slovenski film vseh časov, zelo priljubljen pa je tudi v ostalih državah bivše Jugoslavije. Gre za zgodbo o predsodkih in stereotipih, slovenski in bošnjaški mentaliteti ter sovražnosti proti tujcem. Branko Đurić - Đuro sicer živi v Sloveniji, kjer dela kot režiser, in je poročen z glavno igralko filma Tanjo Ribič.

Božo (Branko Đurić) in Špela (Tanja Ribič), Bosanec in Slovenka, izhajata iz povsem različnih okolij. Ona prihaja iz slovenske mestne družine, on pa je leni Bošnjak. Ona ima službo, on ne. Božo svoje dneve zapravlja pred televizorjem, s pivom v eni roki in z daljincem v drugi. Špeli pomaga samo pri zapravljanju njene uboge plače. Ona ga sicer neizmerno ljubi, a po prepiru, v katerem izbruhne vsa njena jeza, ki se je kopičila precej časa, mu pove, da ga zapušča in da se ne bo vrnila, dokler ne bo prepričana, da se je spremenil.

Božo si zelo želi, da bi se Špela vrnila, zato prične iskati službo. Pri tem mu pomaga znanec Goran, ki pa se ukvarja predvsem s sumljivi posli. Božo občuti vso bolečino samskega življenje in ugotovi, da ne more več naprej brez Špele. Tudi ona v svojem sterilnem domu ni srečna in pripravljena je poskusiti znova...


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala