Moj TV - TV Program za 200+ kanala
007 - Samo dvakrat se živi
James Bond mora razkriti skrivnost izginotja ameriške vesoljske postaje...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

007 - Samo dvakrat se živi

You Only Live Twice

, 1967., ZDA, 117 min.
007 - Samo dvakrat se živi007 - Samo dvakrat se živi007 - Samo dvakrat se živi007 - Samo dvakrat se živi
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ko v Zemljini orbiti ugrabijo ameriško in sovjetsko vesoljsko ladjo, mora Agent 007 razrešiti primer in preprečiti jedersko vojno med velesilama. Napeta misija ga vodi na Japonsko, kjer se bori proti organizaciji SPECTRE in njenemu peklenskemu vodji Ernestu Stavru Blofeldu...

Med rutinsko ameriško vesoljsko operacijo skrivnostno izgine ena izmed raket, ki je bila v orbiti. Američani seveda takoj posumijo na sovjetsko sabotažo ter začno groziti z napadom. Britanci so medtem nekoliko bolj zadržani, glede na to, da je njihov sistem nazadnje zaznal raketo nekje v japonskem morju. Naloga je zaupana Jamesu Bondu (Sean Connery), ki hitro odkrije, da so tudi sovjeti na enak način izgubili eno izmed raket. Bond ima le nekoliko dni, da prepreči nastanek tretje svetovne vojne.

Petega po vrsti izmed kultnih filmov o Jamesu Bondu je režiral Lewis Gilbert. Bonda tokrat pot ponese na eksotično Japonsko, kjer k eksotiki veliko pripomore tudi pisani izbor negativcev, ki se v samem filmu pojavijo. Poetika bondovskega trenda je režiserja pripeljala do izrazito spektakularnih kadrov, ki jih je danes morda že najedel zob časa, vendar s svojo humorno dostojanstvenostjo ostajajo zapisane v očeh vsakega oboževalca vohunskih trilerjev. Poleg Seana Conneryja, ki je po mnenju mnogih edini pravi Bond, sta se v filmu odlično predstavila tudi Tetsuro Tanba in Tiger Tanaka.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala