Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Anthony Zimmer
Intrigantni triler, ki združuje kriminal, ljubezen in srhljiv zaplet...
  • Naša ocena6/10
  • Vaša ocena-

Anthony Zimmer

Anthony Zimmer

, 2005., Francija, 90 min.
Anthony ZimmerAnthony ZimmerAnthony ZimmerAnthony ZimmerAnthony ZimmerAnthony Zimmer
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Ta francoski triler se začne na superhitrem vlaku Pariz-Nica. Predstavljajte si, da ste čisto povprečen moški (Yvan Attal), ki ga je žena pravkar zapustila, dala na čevelj, kot pravi on, in si greste na jug zdravit srčne rane. Nasproti vas se, čeprav je prostora več kot dovolj, usede sanjska ženska Chiara Manzoni (Sophie Marceau), kot bi ušla iz Hitchockovega filma: seksi, elegantna, rahlo ironična in zelo zapeljiva. Gledalcu se to takoj zdi sumljivo. In tudi je...

Chiara, ki je bila zmenjena z Anthonyjem Zimmerjem, genijem mednarodnega bančnega kriminala in mojstrom za pranje denarja, ga čaka zaman. Namesto njega pride pismo, naj si na slepo izbere moškega, ki po postavi in letih spominja nanj, naj ubogega naivneža zapelje in zvabi v smrtonosno past.

Po obsežnih plastičnih operacijah si je Zimmer povsem spremenil videz in glas; na tiralicah za njim je zdaj le črna silhueta namesto njegove fotografije. Sanjska ženska pelje Françoisa, tako je našemu potniku ime, v sanjski hotel Carlton, kjer se vrstijo dogodki, ki so vse prej kot sanjski. Za petami mu je Nasajev (Daniel Olbrychski), bivši KGB-jevec, zdaj morilec v službi ruske mafije, ki je dobil nalogo, da Zimmerja likvidira. Za ovratnik mu diha tudi neizprosni Akerman (Sami Frey), ki vodi policijsko akcijo oziroma lov na Zimmerja.

Potem ko komaj uide poskusu umora, se François zateče na policijo, kjer ga imajo sprva za paranoika. Ko inšpektorja Drissa, ki raziskuje njegov primer, najdejo umorjenega, vzame stvari v svoje roke. Iz knjižnega molja se prelevi v človeka, ki se bori za svoje življenje. In za svojo žensko. Chiaro, seveda. Toda kdo je Chiara?


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala