Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Zgodba o kristusovem rojstvu
Zgodba o rojstvu otroka, ki je spremenil svet...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Zgodba o kristusovem rojstvu

The Nativity Story

, 2006., ZDA, 101 min.
Zgodba o kristusovem rojstvuZgodba o kristusovem rojstvuZgodba o kristusovem rojstvuZgodba o kristusovem rojstvuZgodba o kristusovem rojstvuZgodba o kristusovem rojstvuZgodba o kristusovem rojstvuZgodba o kristusovem rojstvu
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Filmsko potovanje v srce najveličastnejše zgodbe v zgodovini človeštva še nikoli ni bilo zastavljeno tako velikopotezno.

Zgodba o Kristusovem rojstvu pripoveduje o napornem popotovanju Marije in Jožefa, čudežnem spočetju in rojstvu Jezusa. Dramatičen in pretresljiv film prikazuje tvegano pot mladega para, ki mora zaradi ljudskega štetja, ki ga je odredil kralj Herod, romati iz Nazareta v Betlehem, dom Jožefovih prednikov. Popotovanje, dolgo 160 kilometrov, dodatno otežuje Marijina visoka nosečnost.

Film otvori kralj Herod, upravitelj Judeje pod rimskim cesarjem Avgustom, s svojim strahom pred Mesijo, ki ga prerokuje Stara zaveza. zaradi bojazni za svoj prestol ukaže neslavni pomor otrok, poboj vseh betlehemskih dečkov, mlajših od dveh let. Nato nas film popelje v leto pred tem, v jeruzalemski tempelj, kjer ima Zaharija, bogaboječ duhovnik, videnje, v katerem mu Bog sporoči, da mu bo žena rodila sina, preroka, ki bo pripravil pot Gospodu. A njegova žena ni več v rodnih letih, zato Zaharija podvomi v božje besede in Bog mu odvzame dar govora. V Nazaretu, ki ga ožemajo Herodovi izterjevalci davkov, Marija v najstniških letih od staršev izve, da se mora poročiti z Jožefom. Vsa iz sebe, ker so jo obljubili moškemu, ki ga komaj pozna in ga ne ljubi, se Marija zateče v starodaven oljčni nasad.

Tam jo obišče nadangel Gabriel in ji pove, da bo rodila božjega sina, Jezusa, ki bo odrešil svoje ljudstvo. Marija sprejme angelovo oznanilo, a je v veliki zagati, kajti ne ve, kako vse skupaj obrazložiti staršem. V Jeruzalemu se kralj Herod počuti vse bolj ogroženega, ker se govorice o prerokbi, ki napoveduje prihod novega kralja, širijo. V Perziji prerokbo s precej večjim navdušenjem kot Herod preučujejo trije možje. Miha - učenjak, Gašper - skeptični prevajalec in Boltežar - etiopski astronom preučujejo starodavne zapise in pridejo do zaključka, da se bliža nebesni dogodek, ki bo naznanil rojstvo Mesije. Miha prepriča tovariša, da se odpravijo za »zvezdo«, na dolgo pot v Judejo. Marija, ki poskuša razumeti, kaj se ji dogaja, se odpravi na obisk k sorodnici Elizabeti, staršem pa zagotovi, da se bo vrnila do žetve.



Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala