Moj TV - TV Program za 200+ kanala
E.T. vesoljček
Film, ki govori o neobičajnem prijateljstvu dečka in vesoljčka E.T.-ja
  • Naša ocena8/10
  • Vaša ocena-

E.T. vesoljček

E.T. The Extra-Terrestrial

, 1982., ZDA, 115 min.
E.T. vesoljčekE.T. vesoljčekE.T. vesoljčekE.T. vesoljček
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film je dobil štiri Oskarje leta 1982. skupaj pa je dobil še 38 nagrad ter 27 nominacij.

Med obiskom na Zemlji, skupino vesoljcev slučajno odkrije skupina ljudi. V paniki prišleki pobegnejo nazaj v svojo ladjo in zapustijo Zemljo, pri tem pa pozabijo enega izmed svojih članov, ki se tako znajde sam na čisto nepoznanem planetu daleč od doma. Na srečo  pa hitro najde prijatelja in sorodno dušo v desetletnem Elliotu (Henry Thomas), ki ga slučajno odkrije med tem ko išče hrano.. Elliot se po začetnem strahu približa vesoljčku in vzpostavi prvi stik.

Ko Elliot ugotovi da je vesoljček v bistvu zelo krhko bitje in da potrebuje pomoč se odloči da ga vzame za prijatelja in ga poimenuje E.T. Mali E.T. se sporijatelji z Elliotovim bratom Michaelom in njegovo sestro Gertie (Drew Barrymore), ki skupaj z njim odkrivajo razne nove stvari. Vendar je E.T. še naprej v nevarnosti saj ga iščejo ljudje, ki so pregnali njegove rojake ko so ti pristali na Zemlji. Organizirajo veliko iskano akcio saj je E.T. prvi vesoljec, obisovalec iz vesolja v zgodovini človeštva.

Kljub novemu prijateljstvu z Elliotom pa se E.T.ju toži po domu, zato začne graditi komunikacijsko napravo s katero bi poklical domov. Stvari pa se dodatno zakomplicirajo ko vesoljček zboli njegova čustvena navezanost pa začne vplivati tudi na dečkovo zdravje. Da pa bi bilo vse še hujše je vlada na dobri poti da E.T.ja ulovijo in ga podvržejo raznim eksperimentom.


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala