Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Fontana življenja
Zgodba o večni ljubezni, življenju, smrti in duhovnosti...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena-

Fontana življenja

The Fountain

, 2006., ZDA, 96 min.
Fontana življenjaFontana življenjaFontana življenjaFontana življenja
0.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Legendarno drevo življenja, rojeno iz človeške žrtve, obljublja nesmrtnost vsakemu, ki spije njegove sokove. Fontana življenja z neverjetnimi vizualnimi efekti in odličnimi igralskimi predstavami zakrivlja prostor in čas, da bi ustvarila edinstven in navdahnjen pogled na življenjski ciklus...

Iskanje čarobnega debla obseda Toma (Hugh Jackman) že tisočletja. Fontana življenja je zgodba brez kronološkega reda, ki sledi Tomovi duši skozi tri različne inkarnacije, ta pa želi s pomoči drevesa v vseh treh časovnih obdobjih obupano rešiti življenje sorodni duši Izzi (Rachel Weisz).

Najprej spoznamo Tomasa, konkvistadorja v 16. stoletju, ki želi služiti kraljici Isabel. Da bi rešil Španijo pred inkvizicijo, dobi nalogo, da najde drevo in se z neustrašnimi vojaki odpravi v majansko džunglo. 

V sodobnosti dr. Tom Creo sodeluje v revolucionarnih raziskavah tumorja možganov. S tem postane obseden, ko tudi njegova žena Izzie zboli za tumorjem in ji ostane vsega le nekaj dni življenja. Ker ima zelo malo dragocenega časa, mora Tom pohiteti s svojimi raziskavami, da bi svojim sočutnim (toda pragmatičnim) nadrejenim razkril uganko drevesa ter rešil svojo ženo.

Svetlobna leta pozneje Tommy prenese drevo v mistični predel galaksije. Ko se spominja Izzie in svojih prejšnjih življenj, potuje v meglico, ki obema zagotavlja ponovno rojstvo in prihod na svet...


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala