Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Angelin prah
Družina revnih irskih imigrantov se vrača v domovino v upanju na boljše življenje
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Angelin prah

Angela's Ashes

, 1999., ZDA/Irska, 145 min.
Angelin prahAngelin prahAngelin prahAngelin prah
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Film "Angela's Ashes" je adaptacija istoimenskega romana znanega irskega pisca Franka McCourta. Zgodba spremlja revno irsko družino, ki se iz Amerike vrača v domovino v upanju, da bo tam našla boljše pogoje za življenje. Vse, kar jih pričaka, je mraz, lakota, beda in aroganca oblastnikov.

Leta 1935, ko so številne irske družine zapuščale svojo domovino zaradi revščine in lakote ter odhajale v ZDA, je revna družina McCourt storila nasprotno. Po nenadni smrti njihove sedem tednov stare hčerke, Angela in njen nezaposleni mož alkoholik Malachy st. s štirimi otroci, Frankom, Malachyjem ml. in dvojčkoma Eugenom ter Oliverom odplujejo iz newyorške luke v Cork, vračajoč se na prostor, za katerega mladi Frank slišal, da "tam ni dela in ljudje umirajo od lakote in vlage." 

Njihov prihod naleti na hladen sprejem v Limericku, kjer jih pričaka Angelina katoliška družina. Njena mama, sestra Aggie in brat Pat niso nikoli sprejeli Angelinino poroko s protestantom iz Belfasta. Babica jim da nekaj denarja, da se preselijo v majhno stanovanje v Ulici Windmill, vendar njihovo upanje v srečne spremembe hitro izgine, ko Dad nikjer ne uspe dobiti dela, Oliver pa umira od podhranjenosti in vlage. Naslednjih nekaj mesecev zaradi istih vzrokov umre tudi Eugene, Dadova upanja pa tonejo vse globje in globje. Ne samo, da utaplja svojo nesrečo v temnem pivu, ki si ga ne more privoščiti, ampak tudi ampak tudi sramotno uporablja sinovo krsto kot mizo v pubu. Angela se neusmiljeno loti dela, da bi bilo otrokom bolje. V dobrodelnem društvu St. Vincent de Paul prosi, da ji podarijo pohištvo in vzmetnice, ki niso okužene s sušico ter povprašuje po možnostih zaposlitve njenega moža, Frank pa neprizadeto opazuje vsa ponižanja, skozi katera gre, da bi zaščitila družino in skrbela zanjo.


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala