Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Princ odkriva Ameriko
Afriški princ odpotuje v ZDA, da bi našel ženo svojih sanj...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena10/10

Princ odkriva Ameriko

Coming to America

, 1988., ZDA, 116 min.
Princ odkriva AmerikoPrinc odkriva AmerikoPrinc odkriva AmerikoPrinc odkriva Ameriko
10.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Avtor romantične komedije je znani režiser John Landis, film Princ odkriva Ameriko pa je bil leta 1988 nominiran za oskarja za kostumografijo in šminko.

Mladi princ (Eddie Murphy) izmišljene afriške države Zimunda dopolni 21 let. Njegovo življenje je navidez popolno. Ima kupe služabnikov, ki skrbijo za njegovo udobje, tri lepa dekleta pa so zadolžena samo za to, da hodijo pred njim in mu zasipavajo pot z rožnimi cvetovi. 21. rojstni dan pa prinaša tudi to, da bodo princu prvič predstavili njegovo bodočo ženo, ki je bila od rojstva vzgajana tako, da mu služi in izpolnjuje vse njegove zahteve. Princ se počuti nepripravljenega za zakon in zdi se mu, da mora še marsikaj v življenju poskusiti. Ko vidi svojo bodočo kraljico, mora priznati, da je prelepa, vendar si želi sam izbrati svojo bodočo ženo, ki bo imela lastno mnenje in stališča o življenju, ne pa zgolj lutke, ki izpolnjuje vsak njegov ukaz.

Očetu kralju Jofferu sporoči svojo željo, da še malo potuje po svetu in oče jo sprejme. Tako se princ in njegov prijatelj Sammi (Arsenio Hall) odpravita v ZDA, v New Yark, kjer bi Akim lahko našel dekle iz svojih sanj. Bivata v Queensu, revni četrti, da ne bi že na prvi pogled delovala bogata. Vendar sta v takšni četrti več kot opazna, zato morata spremeniti stil in način življenja. Delata se, da sta revna študenta iz Afrike in se zaposlita pri lastniku bistroja Cleu McDowellu kot čistilca, Aimu pa takoj postane všeč Cleova lepa hči Lisa.

 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala