Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Možje X na začetku: Wolverine
Pogled na preteklost nezaustavljivega antiheroja, Wolverina
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

Možje X na začetku: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine

, 2009., ZDA, 107 min.
Možje X na začetku: WolverineMožje X na začetku: WolverineMožje X na začetku: WolverineMožje X na začetku: WolverineMožje X na začetku: Wolverine
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
V predfilmu akcijske trilogije Možje X spoznamo nastanek mutanta Wolverina in njegovo epsko, nasilno, a hkrati tragično-romantično preteklost. Wolverina že od mladih let muči njegova divja narava, nad katero izgubi nadzor po smrti ljubljenega dekleta. Da bi se maščeval morilcu, pristane na kruti vojaški poskus, ki ga spremeni v ubijalski stvor. Na begu pred vojsko, ki ga želi izkoristiti, se Wolverine zaplete v številne uničujoče spopade na življenje in smrt.
Možje X na začetku: Wolverine so prvo poglavje sage o Možeh X. Wolverine se v njih sreča z več drugimi legendami vesolja Mož X, v epski revoluciji, v kateri se mutanti zoperstavijo mogočnim silam, ki so odločene, da jih uničijo.Hugh Jackman ponovno igra vlogo, ki ga je ponesla med superzvezdnike. Je neustrašen bojevniški stroj z izjemnimi zdravilnim močmi, nezdrobljivimi kremplji in nebrzdanim besom. Možje X na začetku: Wolverine ostaja zvezd franšizi filmov Možje X in nadaljuje z uravnovešeno mešanico akcije in realnosti, hkrati pa poudarja čustva in odnose. Film poleg tega predstavi skupino mutantov, med njimi jih je več, katerih pojavljanje v filmih so mnogi že dolgo časa pričakovali. Filmsko občinstvo bo spoznalo Moštvo X, tajni vojaški kader, sestavljen v celoti iz mutantov. Med njimi so Wolverine; njegov brat Victor Creed alias Sabretooth, mačje bitje nepredstavljive moči; Wade Wilson, kasneje znan kot Deadpool, plačanec, ki obvlada tehnologijo in mečevanje, Agent Zero, izvrsten stezosledec in smrtonosen strelec, Wraith, ki je sposoben teleportiranja; Fred J. Dukes, znan kot The Blob, morbidno debela in izjemno močna pošast, in Bradley, ki lahko manipulira z elektriko. Vodi jih William Stryker, oseba, ki smo jo spoznali v drugem delu Možje X, njegov izvor in motivi pa niso bili v celoti raziskani, kajti prav Strykerjev kompleksen odnos z Wolverinom definira večino Loganove preteklosti in prihodnosti. Možje X na začetku: Wolverine raziskuje tudi Loganovo tragično romanco s Kaylo Silverfox. Zaradi Kayline nesrečne usode začne Logan sodelovati z zloveščim programom Orožje X, milijardo dolarjev vrednim, tajnim vojaškim poskusom, v katerem igrajo Wolverine in drugi mutanti ključno vlogo. Med njimi so Gambit, mladi Scott Summers (kasneje znan kot Cyclops); a čudovita mlada mutantka po imenu Emma Frost in že omenjeni Deadpool, ki za Wolverina predstavlja največji izziv.
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala