Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Boter 2
Drugi del najslavnejše mafijske sage vseh časov o sicilijanski družini Corleone
  • Naša ocena9/10
  • Vaša ocena10/10

Boter 2

THE GODFATHER: PART II

, 1974., , 202 min.
Boter 2Boter 2Boter 2
10.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Boter 2 je univerzalno sprejet kot eno od redkih nadaljevanj, ki se mu ni treba sramovati primerjave z originalom. Roman Marija Puza je Coppola na veliko platno prenesel v polnem sijaju, vlogi Ala Pacina in Roberta De Nira, če omenimo samo najpomembnejši, pa sta do danes postali klasiki igralske prepričljivosti.

Drugi del najslavnejše mafijske sage vseh časov paralelno pripoveduje dve zgodbi v dveh različnih časovnih sklopih. Ena se odvija 1958. leta, ko želi Don Michael Corleone (Al Pacino) širiti družinsko kraljestvo na nove panoge in nove lokacije, med drugim v Las Vegas, Hollywood in Kubo. Ob raznih poslovno političnih problemih mora Michael reševati tudi družinske situacije, predvsem pri svoji sestri Connie, ki se želi zopet poročiti in to z moškim, ki Michaelu niti malo ni po godu. Ko Michael kljub poskusu umora preživi, ugotovi, da ne more zaupati prav nikomur, niti tistim najbljižjim.

Paralelno tej zgodbi poteka druga, o otroštvu in mladosti začetnika družine Corleone, Vitu (Robert De Niro). Po odraščanju na Siciliji živi 25 letni Vito v New Yorku, kjer dela v majhni trgovini, obenem pa se začne ukvarjati z drobnim kriminalom. Nekoliko let kasneje se zaščitnik soseske Don Fanucci začne zavedati aktivnosti Vitove skupine in zahteva procent od dejavnosti v zameno za mir. Vito pristane, nakar med četrtno zabavo ubije Fanuccija in vzame svoj denar nazaj. To dejanje mu prinese naklonjenost cele soseske, kar pomeni začetek vzpona družine Corleone.

 


Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala