Moj TV - TV Program za 200+ kanala
36
Neobičajna policaja se znajdeta v preiskavi oboroženih ropov...
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena8/10

36

36 QUAI DES ORFEVRES

, 2004., fra, 111 min.
3636363636
8.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
Pariški naslov filma 36 Quei des Orfèvres predstavlja sopomenko za sedež francoske kriminalistične policije (Direction Centrale de la Police Judiciaire/DCPJ). Režiser Olivier Marchal, nekdanji policijski častnik, je v času službe sodeloval z avtorji TV serije o delu policije, da bi se po koncu službene dolžnosti lahko popolnoma posvetil igri, režiji in pisanju scenarijev. 36 Quei des Orfèvres je njegov tretji film v karieri (Un bon flic, Gangsters), s katerim je dosegel izjemen uspeh in prejel osem nominacij za nagrado César.

Pariškim ulicam je zavladal organizirani kriminal. Neznana tolpa skoraj vsak dan ropa strogo varovana vozila in policija še ni našla sledi, ki bi jih pripeljale do nevarnih kriminalcev. Nekdanja najboljša prijatelja, a sedaj nasprotnika, inšpektorja Léo Vrinks (D. Auteuil) in Denis Klein (G. Depardieu) želita prevzeti mesto svojega šefa Roberta (A. Dussollier), ki odhaja v pokoj. Poslužujeta se metod, ki so bližje kriminalcem kot čuvajem zakona, njuno rivalstvo pa se stopnjuje do te mere, da posledice občuti tudi Vrinksova sporoga Camille ( V. Golino)...

S koscenaristoma Frankom Mancusom in Julienom Rappeneauom je Marchal napisal zgodbo o dveh neobičajnih policistih, ki se znajdeta sredi preiskave oboroženih ropov. Čeprav za zaplet uporabi dobro znani motiv, kjer so varuhi zakona pravzaprav njegovi kršitelji, je zabrisano mejo med dobrim in zlim prikazal na izviren in učinkovit način. V tej dvoličnosti (anti)junakov film spominja na hongkonški hit Peklenski posli.
 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala