Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Strah v noči
Neobvezen zmene z oboževalko vnese kaos in probleme v življenje popularnega didžeja
  • Naša ocena7/10
  • Vaša ocena7/10

Strah v noči

PLAY MISTY FOR ME

, 1971., ZDA, 102 min.
Strah v nočiStrah v nočiStrah v nočiStrah v noči
7.0
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Potrebujemo vašu ocenu!
"Strah v noči" je prvi film, ki ga je režiral Clint Eastwood (r. 1930.). Potem ko je kariero igralca začel v sredini petdesetih na ameriški televiziji in v sredini šestdesetih igral v Italiji v Leonejevih špageti vesternih je konec šestdesetih tudi v ameriški kinematografiji dosegel status zvezde, predvsem zaradi filmov o Dirty harryju in Šerif v New Yorku. Clint Eastwood je do danes zrežiral desetine filmov.

Dave Garver (C. Eastwood) je popularni voditelj nočne oddaje z jazz glasbo na mali radijski postaji v kalifornijskem mestecu Carmelu. neke noči ga pokliče neka ženska in ga prosi, če ji zavrti znan komad Errolla Garnera "Misty". V isti zgradbi kot postaja je tudi bar v katerega Dave rad zahaja saj je natakar njegov dober prijatelj. Tu spozna Evelyn Draper (J. Walter), ki obožuje njegovo oddajo. spremi jo do njenega stanovanja in preživi noč z njo. Naslednjega dne poskuša pregovoriti svoje dekle, kiparko Tobie (D. Mills), da obnovita vezu, ki je v krizi, ker je Toby ljubosumna na Daveove oboževalke. Dave je Evelyn razumel kot vezo za eno noč. Ampak ona ni razumela enako...

Ta film je izvrsten triler, značilen ne le za Eastwoodovo filmografijo ampak tudi za zgodovino tega žanra. Nedvomno je bil inspiracija kasneje posnetemu Fatal Attraction.

 

 


Povezane vesti
Oglaševanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Pogoji uporabe  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala